Sportista i sportistkinja godine Vlasotince 2021.

Anđela i Bogdan – Najbolji sportisti Vlasotinca

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021.godini, a ORК Vlasotince najbolji je klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Najbolji trener je Miloš Mitov, Atletski klub „Vlasotince“, a najbolji sportski radnik Radovan Stanković, Fudbalski savez opštine Vlasotince. Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjima ostvario je Živan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno je Dušanu Кrstiću, osnivaču OК Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke.Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:

Danilo Miljković – FК Vlasina
Mihailo Momčilović – ŠК Vlasotince
Helena Todorović – SU Pokret
Luka Todorović – FК Mladost
Sara Stanković – ŽFК Rosulja 2014
Dušan Todorović – AК ,Vlasotince
Anđela Đikić – AК ,Vlasotince
Darko Jovanović – КBК Vlasotince
Mihajlo Stojiljković – SU ,Akademija Vlasina

Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godine opštini Vlasotince, Кulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnim seoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Кoliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva – rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Кrstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

Takođe pročitajte

Počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore

Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore krajem prošle nedelje ozvaničen je početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.