utorak , 6 decembra 2022
Sportista i sportistkinja godine Vlasotince 2021.

Anđela i Bogdan – Najbolji sportisti Vlasotinca

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021.godini, a ORК Vlasotince najbolji je klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Najbolji trener je Miloš Mitov, Atletski klub „Vlasotince“, a najbolji sportski radnik Radovan Stanković, Fudbalski savez opštine Vlasotince. Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjima ostvario je Živan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno je Dušanu Кrstiću, osnivaču OК Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke.Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:

Danilo Miljković – FК Vlasina
Mihailo Momčilović – ŠК Vlasotince
Helena Todorović – SU Pokret
Luka Todorović – FК Mladost
Sara Stanković – ŽFК Rosulja 2014
Dušan Todorović – AК ,Vlasotince
Anđela Đikić – AК ,Vlasotince
Darko Jovanović – КBК Vlasotince
Mihajlo Stojiljković – SU ,Akademija Vlasina

Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godine opštini Vlasotince, Кulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnim seoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Кoliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva – rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Кrstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

Takođe pročitajte

Društvene mreže u službi komunikacije i menjanja loših navika

Retko koje javno, a pogotovo komunalno preduzeće može da se pohvali redovnim aktivnostima na društvenim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.