Ambasada Velike Britanije podržava aerobik sesije u Donjoj Trnavi

Donja Trnava u blizini Niša bila je prva destinacija za posetu van Beograda ambasadora Velike Britanije, Edvarda Fergusona.

Ambasador Ferguson je ovo niško selo posetio sa svojom delegacijom ali i sa predstavnicima Trag Fondacije.

„Razgovarali smo o obnovljenom fudbalskom klubu „Sloga“ i stvorenoj sinergiji kluba i sela, svih komšija i komšinica i igrača. Gostima smo objasnili šta je za sve nas značilo to što se fudbalska pištaljka ponovo čuje u našem selu i kako je sada na nedeljnom repertoaru gotovo nezaobilazna stanica naš fudbalski teren, druženje sa komšijama i navijanje za svoj omiljeni fudbalski klub. Ovaj klub sada povezuje više sela a kako tvrde naše najstarije komšije, to se poslednji put desilo na nekadašnim igrankama, prenosi nam aktivista Saša Stojiljković i dodaje:
„Posebno smo istakli novi seoski časopis „Super Trnavac“ koji je gostima izmamio vrlo pozitivne reakcije, čak, isti su se i pretplatili na naredna izdanja časopisa te nestrpljivo očekuju da vide ko će biti naredni Super Trnavci – glavni aktivstički protagonisti prvog seoskog časopisa! Ambasada Velike Britanije je u saradnji sa Trag Fondacijom podržala projekat Trnavaca putem kojeg ćemo kreirati besplatne aerobik sesija za sve komšinice u selu kao i jedinstveni „Trnavački mozaik“ na podu svlačionica fudbalskog kluba „Sloga“. Čuveni moto komšinice koja je inspirala nove aktivnosti u selu: „On da se sprema ručak, a ja da se idem na aerobik“ je svima još jednom izazvao osmeh te smo posetu završili sa vrlo dobrom energijom i zaključili da je Donja Trnava, na čelu sa Super Trnavcima, na pravom putu aktivističkog razvoja sela po meri svojih komšija i komšinica! „

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.