četvrtak , 4 juna 2020

Amazon Web Services stiže u Srbiju!

Semos Education je postao zvanični partner kompanije Amazon Web Services (AWS) za Srbiju i region Zapadnog Balkana. Tom prilikom, 7. marta u hotelu Metropol u Beogradu, održana je promocija pod nazivom “AWS Skills Day” koju je organizovao Semos Education uz direktnu podršku AWS-a. Svrha ovog događaja je informisanje članova IT i poslovne zajednice o najnovijim AWS tehnologijama i veštinama potrebnim za razvoj uspešnog poslovanja, zasnovanog na AWS rešenjima.

Na današnjoj promociji zvanične saradnje prisustvovao je veliki broj vladinih zvaničnika, kao i predstavnika poslovnog sektora. Organizatori su predstavili i nekoliko najistaknutijih predstavnika AWS zajednice iz Srbije i inostranstva, koji su sa učesnicima podelili iskustvo u korišćenju AWS-a u razvoju poslovnih rešenja, usluga i aplikacija. Događaj je bio prilika za IT stručnjake da steknu i unaprede svoje znanje o AWS tehnologijama kroz koje mogu povećati konkurentnost domaćih kompanija na svetskom tržištu.

“Ponosni smo što je Semos Education prepoznat od strane uspešne globalne kompanije kao što je Amazon. Velika nam je čast što smo stavili Srbiju na mapu ograničenog broja zemalja u Evropi koje imaju partnerstvo za kompanijom Amazon Web Services u sprovođenu njihovih obuka. Preko zvaničnog AWS treninga programa omogućićemo unapređenje znanja i akreditaciju domaćih IT inženjera za poslove za koje postoji ogroman nedostatak radne snage na tržištu rada. Uložili smo značajne resurse u stvaranje timova koji će sprovoditi obuke koje su relevantne za potrebe kompanija i IT zajednicu – izjavio je Aleksandar Borisavljević, direktor Semos Education-a za Srbiju”.

Amazon Web Services je vodeći svetski pružalac Cloud computing usluga (računarstvo u oblaku) sa učešćem od 62% na svetskom tržištu. AWS nudi usluge čuvanja i obrade velikog broja podataka na internetu, hosting uz model plaćanja po korišćenju, ne-serversku infrastrukturu i druge funkcionalnosti koje pomažu kompanijama da rastu i razvijaju se bez velikih početnih ulaganja. Trenutno, milioni korisnika koriste AWS proizvode i rešenja koja omogućavaju smanjenje fizičke infrastrukture i stvarajunje naprednih aplikacije i usluga koje su veoma uspešne na tržištu informacionih tehnologija. AWS koriste kompanije i organizacije kao što Netflix, NASA, Samsung, Expedia, Slack i mnoge druge.  Za više informacija o AWS treninzima, molimo vas da posetite link http://bit.ly/2EtP08v.

PR

Takođe pročitajte

Tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit

Možda niste od onih ljudi koji zbog genetike mogu da se izvuku i da jedu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.