„Amadeus“ pevao iza rešetaka

NIŠ – Amadeus bed nastupio je danas kasno popodne u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, što je, kako je naveo upravnik zavoda Aleksandar Grbić, prvi ikada održan koncert u zatvoru u Srbiji. Pred oko 400 zatvorenika osuđenih za najteža krivična dela, Amadeus bend izveo je svoje, kao i pesme poznatih rok grupa i narodnjaka, a nastup je trajao nešto više od sat vremena i završen je vatrometom.

Zatvorenici su bili podeljeni u tri grupe iz bezbednosnih razloga, a mnogi su posmatrali koncert naslonjeni na rešetke prozora okolnih zatvorskih zgrada.

Upravnik zavoda Aleksandar Grbović poručio je sa bine osuđenicima da koncert predstavlja mali znak pažnje uprave za sve ono što su proteklih godina uradili u Kazneno-popravnom zavodu.

„Uradili ste mnoge poslove kojima ste uštedeli novac poreskih obveznika. Pored toga pomagali ste ljudima koji nemaju šta da jedu i ljudima koji su nastradali u poplavama. Želim da se popravite i da se nikada više ne vratite ovde“, rekao je Grbović.

On je objasnio da je koncert deo tretmana i vaspitanja u zavodu.

„Bolje je da sutra kada izađu iz zatvora odu na neki koncert, nego da odu da kradu. Ovakav pristup daje rezultate, sve je manje povratnika“, rekao je Grbović.

Osuđenici koji su prisustvovali koncertu rekli su da su pre toga u zatvoru gledali pozorišnu predstavu i da je to osveženje u takvoj ustanovi.

„Ovo je nešto novo za nas. To nas motiviše da se bavimo pozitivnim stvarima“, rekao je osuđenik Dragan Nikolić.

Danas 12. avgusta, u zatvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu nastupiće „Beni brikmen“ i „Podujene bluz“ iz Bugarske.

Taj koncert KPZ organizuje u saradnji sa džez festivalom „Nišvil“.

izvor BETA

 

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.