Aleksandar Pavlović – umetnička duša koja obećava

Gosti motela „Predejane“ ovih dana bili su u prilici da uživaju u neobičnoj izložbi koju je za njih neplanirano priredio mladi Aleksandar Pavlović (19), mladi Rus poreklom iz Predejana.

Slike na akrilu velikog formata iz serije „Cvetni praznik“ samo su deo onoga što Aleksandar po prvi put izložio pred očima javnosti. Ovaj neobični dečak odmalena je posvećen umetnosti. Njeg dar razvija student teologije i fresko slikar Andrej Kolosov iz Moskve a ima i veliku podršku majke Marine i oca Dragana. Dragan je vlasnik istoimenog hotela i nije razočaran što je njegov naslednik više okrenut umetnosti nego biznisu.

„Gen za umetnost sigurno nije nasledio od mene, šali se Dragan koji uspešno vodi poslove u Rusiji i Srbiji, ali sam kao i svaki roditelj srećan kada deca pronađu nešto čemu će se posvetiti. Kada je čovek uspešan u jednoj oblasti verujem da može biti i u bilo kojoj drugoj, bitna je motivacija i pošten odnos prema životu i saradnicima.

Majka Marina pomno prati Aleksandrom talenat od malih nogu i potpuno je posvećena njegovoj želji da svoje viđenje sveta prikaže na platnu. Veli da je gen za umetnost nasledio od njene porodice, pogotovo od svog dede po majci Dmitrija Kozickog iz Ukrajine koji je bio uspešan pisac.

„Ne znamo da li će se Aleksanadr potpuno posvetiti slikanju ili će možda poželeti da se oproba u nečemu drugom. Za sada pohađa Centar srpskog jezika u Beogradu, kaže Marina i dodaje da je cveće trentno njegova velika inspiracija.

 

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.