AKT fotografije Slaviše Stankovića Zeke u holu LKC

U Velikom holu Leskovačkog kulturnog centra u petak, 14. jula u 19 sati biće otvorena izložba „Akt fotografija“ Slaviše Stankovića Zeke, autora iz Niša.

Slaviša Stanković Zeka je Nišlija koji se fotografijom bavi od 1989, a izlaže od 1997. godine. Umetnik je fotografije USUF-a (Udruženje samostalnih umetnika fotografije) od 2008. godine, a bio je foto-amater prve klase Foto saveza Jugoslavije.

Učestvovao je na više od sto izložbi u Srbiji i inostranstvu, dobitnik je oko 40 nagrada za fotografiju. Udruženje zanatlija Nišavskog okruga mu je dodelilo zvanje Majstora fotografije 1999. godine, a Foto savez Srbije ga je 2003. godine svrstao među deset najboljih umetničkih fotografa. Mnogobrojni radovi Slaviše Stankovića Zeke postali su sastavni deo muzejskih, galerijskih i privatnih zbirki u zemlji i svetu. Priznati umetnik fotografije za sebe kaže da je ovaj posao izabrao jer mu je to potrebno kao vazduh.

“Sve će se izmeniti kada se oslobodimo stida dok igovaramo reč ljubav! U njoj je prava umetnost. Eto… to je svo moje majstorstvo” poručuje Slaviša Stanković Zeka.

 

 

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.