Ako ste dovoljno hrabri prijavite se za Plivanje za časni krst

Naredne subote, na Bogojavljanje, održaće se tradicionalno Plivanje za časni krst u Vlasini, u Vlasotincu. Svi zainteresovani mogu da se prijave u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince radnim danima od 7 do 15 sati ili putem broja telefona 016/875-201, kao i na broj mobilnog telefona 069/701998.

Prijavljivanje je moguće i na sam dan manifestacije, do 9 sati, u prostorijama Sportsko-rekeacionog centra Vlasina. Pravo na učešće imaju i maloletne osobe, ali moraju sa sobom da povedu jednog od roditelja koji treba da potpiše saglasnost, a svi punoletni učesnici moraju da imaju kod sebe i ličnu kartu, podsećaju u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i dodaju da je zdravstveni pregled prijavljenih takmičara obavezan.

Tradicionalno, prateća manifestacija Plivanja za krst je Pihtijada, koja će se održati sat vremena pre početka plivanja naredne subote, odnosno od 11h, u sportskoj hali. Prijave za ovo takmičćenje moguće su  do 15 minuta pre početka manifestacije.

Plivanje za časni krsti na vlasotinačkoj brani najmasovnija je manifestacija takve vrste na Bogojavljanje, kako po broju učesnika, tako i po broju posetilaca. Svake godine okupi se između pet i deset hiljada ljudi, a najveći broj učesnika zabeležen je 2014.godine kada je za časni krst plivalo 86 takmičara.

Pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, Plivanje za časni krst, organizuju Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske i Turistička organizacija, uz tehničku podršku SRC Vlasina i Kulturnog centra opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

Lebane po četvrti put organizuje Miholjske susrete sela

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.