nedelja , 11 aprila 2021

Akcija “Vratimo dvorišta deci” se nastavlja

Akcija Vratimo dvorišta deci nastvljena je nakon ukidanja vanrednog stanja u svim vrtićima JPU Pčelica Niš.

Vaspitači su se organizovali i u dogovoru sa direktoricom Svetlanom Mitić realizovali sve ono što nisu u prethodnom periodu.
Slobodno vreme iskorišćeno je i za nova ulepšavanja vrtića i dvorišta.

 

 

„Zidovi vrtića su okrečeni i oslikani po željama dece, popravljaju se ograde, trava se redovno kosi i deca koja ovih dana borave u vrtiću, vreme provode u dvorištima na otvorenom“, izjavila je direktorica Mitić koja je dolaskom na čelo Ustanove pokrenula akciju Vratimo dvorišta deci koja traje i tokom pandemije virusa kovid-19.

Кreativnost vaspitača vidi se na svakom koraku, dvorišta su prave oaze uživanja, a na zidovima su oslikane čitave bajke, basne, priče i sve ono o čemu uče deca u okviru vaspitno-obrazovnog rada.

Vandalizam koji je vrlo često na delu u dvorištima vrtića, direktorica će pokušati da zaustavi osvetljavanjem prostora. Ovetljavanje dvorišta se radi uz pomoć JКP Parking servis.

This slideshow requires JavaScript.

Pomoć u realizaciji akcije Vratimo dvorišta deci, Ustanovi pružaju i ostali subjekti lokalne samouprave, a najčešća saradnja je sa JКP Mediana.
Vaspitači nastavljaju sređivanje dvorišta i vrtića i tokom leta, jer za njih letnji period znači više vremena za pretvaranje dečjeg prostora u bajke.

Takođe pročitajte

Međunarodni dan knjige za decu – “O živuljkama, travkama i sličnim stavkama”

Narodna bibliteka “Desanka Maksimović” u Vlasotincu obeležila je  Međunarodni dan knjige za decu predstavljanjem knjige …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.