nedelja , 25 oktobra 2020

Akademski hor SКC-a oduševio publiku

Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš, sinoć je nastupio pred brojnom publikom u holu Univerziteta.

Novogodišnji koncert, koji po tradiciji na kraju svake godine organizuje Univerzitet u Nišu sa Studentskim kulturnim centrom, ispunio je sva očekivanja, a naši horisti još jednom su se pokazali u najboljem mogućem svetlu.

Pesmom „Gaudeamus igitur“ naši pevači, predvođeni dirigentom mr Zoranom Stanisavljevićem, započeli su muzičko putovanje kroz različite epohe i zemlje sveta. Akademski hor Studentkog kulturnog centra Niš je, u svom prepoznatljivom stilu, oživeo brojne numere – od klasika, preko narodnih pesama, pa sve do modernog džeza. Na koncertu je nastupio i Ženski akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš pod dirigentskom palicom mr Ivane Mirović, a gosti koncerta bili su i Art family trio, vokalna grupa Niške devojke i Dejana Radanović, harmonika. Solisti su bili Mina Milićević (sopran), Isidora Baćević (alt), Marko Milisavljević(bas). Muzička pratnja horu bili su Ingrid Janković (klavir), Nikola Cvetković (klavir), Anđela Stanković (klavir), Ivana Babović (klavir), Milan Jovanović, (klavir), Marko Кandić (gitara) i Oliver Nikolić (udaraljke).
Na koncertu je izvedeno 19 pesama, a neke od njih su Marš patuljaka (E. Grieg), Stiže proleće (P. Česnokov), Ena to xelidoni (M. Teodorakis), O Sole mio (E. di Capua), Halellujah ( Cohen/Emerson)…

 

Pre izvođenja poslednje pesme rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike, a zatim su, za kraj, horisti izveli numeru What a wonderful world (M.A. Brymer).

Akademski hor i Ženski akadamski hor su sinoćnjim koncertom na najbolji mogući način završili uspešnu 2018. godinu, koja im je donela brojne nastupe i nagrade. Studentski kulturni centar ponosan je na svoje pevače i dirigente ali i na publiku koja je tokom cele godine pratila njihove nastupe i davala im neizmernu podršku i podstrek da budu još bolji! Pozivamo publiku da bude sa nama i u 2019. godini, a mi ćemo, kao i do sada, opravdati ukazano poverenje!

Takođe pročitajte

Uniforme od EU za zdravstvene radnike u Srbiji

Uniforme za srpske medicinske radnike angažovane uz pomoć Evropske unije stigle su u nekoliko ustanova …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.