„Africa nossa, Africa ninja“ najbolja na Leskovačkom karnevalu

Najznačajniju nagradu, za najbolji performans, odnosno sveukupni nastup, po mišljenju žirija dobila je grupa Karneval Leskovac za nastup pod nazivom „Africa nossa, Africa ninja“.

karneval leskovac naslovnaZa najbolju koreografiju na 11. Leskovačkom karnevalu proglašena je grupa „Kabare Čikago“ plesne škole „Step by step“.

Koreograf grupe je Ivana Stanković Girić kojoj je nagradu u ime organizatora uručio Miroljub Radivojević.karneval vilin konjic

Najbolja karnevalska maska je ona koja koju su prikazali gosti iz Strumice, udruženje „Struma“.

karneval maskeKoreografiju pobednika Karnevala uradila je Danijela Kulić Ignjatović, a kostime je izradila Maja Dimitrijević. Inače, Danijela je bila koreograf još jedne karnevalske grupe „Orkestar Vilinih konjica“ koja je prošlogodišnji pobednik. Ova grupa je gostovala na mnogim karnevalima i osvojila brojne nagrade.


karneval lepotice„Marta ove godine u Strumici i Prilepu dobili smo Zlatnu medelju od predsednika FECC-a, Henrija Van der Krona. 
To je najveće priznanje u karnevalskom svetu, pohvalila nam se Danijela koja je apsolutni šampion uzastopno pet poslednjih godina jer grupe za koje ona osmišljava koreografiju osvajaju prve nagrade. Inače, o pobednicima odlučuje međunarodni žiri koji koji broji pet članova.karneval maske

„Naša očekivanja su ispunjena, zadovoljna je publika, zadovoljni su gosti koji su došli i iz Srbije i sa strane. To je poenta karnevala, mnogo interesantnih maski, dobra zabava, kulturna razmena. karneval leskovac plesI princeza Lola Pešić, koja ima tri godine, izdržala je do kraja, nije pokazala znake umora, čak se na kraju i pridružila i zaigrala sa učesnicima. Sutra već krećemo sa pripremama za sledeći karneval, kazao je Radivojević.

Takođe pročitajte

Dvodnevna poseta Privredne komore Bijeljine jugu Srbije

Predstavnici Privredne komore Bijeljine u saradnji sa turističkim organizacijama i lokalnom samoupravom i privrednicima boraviti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.