ADAPTS održao treninge mobilnosti u Sofiji i Perniku

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS) je protekle sedmice realizovala aktivnosti u okviru Erasmus + projekta i to u vidu treninga mobilnosti u Sofiji i Perniku.

Pored ADAPTS-a, partneri na projektu su iz Velike Britanije (Champions factory), Litvanije (Efectas Group) i Bugarske (BASD). Cilj projekta je pomoć mladima da steknu nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da nauče kako da ta znanja primene u praksi. S tim uvezi predstavnici partnerskih organizacija su razmenjivali znanja i sticali kompetencije iz oblasti adaptivnog plivanja, kardio fitnesa i konjičkog sporta za osobe sa invaliditetom.

Predstavnik ADAPTS-a u projektu, dr Bojan Jorgić, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja na ovim prostorima, zadovoljan je kako je protekao trening mobilnosti.
„Predstavnici ADAPTS-a su podelili svoja znanja i iskustva iz oblasti plivanja osoba sa invaliditetom u čemu je tokom godina kod nas dostignuta izvrsnost. S druge strane, usvojili smo i sistematizali nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja, sa fokusom na konjički sport i kardio fitnes za sobe sa invaliditetom. Vidici su prošireni, a nove ideje na pomolu.“ – više nego zadovoljno sumira utiske dr Jorgić.
U okviru istog projekta ADAPTS će u Nišu od 24.10. do 28.10.2019. godine organizovati trening mobilnost, gde će pored teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti plivanja oosoba sa amputacijama, neuromuskulrnim oštećenjima itd., polaznici moći da steknu znanja i iz Golbala, jednog od najpopularnijih sportova za osobe sa invaliditetom.
„Biće ovo nova prilika da se sa predstavnicima partnerskih organizacija razmene iskustva i ideje za nove projekte iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da se pokaže kvalitet rada ADAPTS-a, koji već nekoliko godina za redom uspešno organizuje seminare iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom uz suorganizaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.“ – navodi dr Marko Aleksandrović, koji je pored dr Bojana Jorgića, predstavljao ADAPTS.

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.