ponedeljak , 28 septembra 2020

ADAPTS održao treninge mobilnosti u Sofiji i Perniku

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS) je protekle sedmice realizovala aktivnosti u okviru Erasmus + projekta i to u vidu treninga mobilnosti u Sofiji i Perniku.

Pored ADAPTS-a, partneri na projektu su iz Velike Britanije (Champions factory), Litvanije (Efectas Group) i Bugarske (BASD). Cilj projekta je pomoć mladima da steknu nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da nauče kako da ta znanja primene u praksi. S tim uvezi predstavnici partnerskih organizacija su razmenjivali znanja i sticali kompetencije iz oblasti adaptivnog plivanja, kardio fitnesa i konjičkog sporta za osobe sa invaliditetom.

Predstavnik ADAPTS-a u projektu, dr Bojan Jorgić, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja na ovim prostorima, zadovoljan je kako je protekao trening mobilnosti.
„Predstavnici ADAPTS-a su podelili svoja znanja i iskustva iz oblasti plivanja osoba sa invaliditetom u čemu je tokom godina kod nas dostignuta izvrsnost. S druge strane, usvojili smo i sistematizali nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja, sa fokusom na konjički sport i kardio fitnes za sobe sa invaliditetom. Vidici su prošireni, a nove ideje na pomolu.“ – više nego zadovoljno sumira utiske dr Jorgić.
U okviru istog projekta ADAPTS će u Nišu od 24.10. do 28.10.2019. godine organizovati trening mobilnost, gde će pored teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti plivanja oosoba sa amputacijama, neuromuskulrnim oštećenjima itd., polaznici moći da steknu znanja i iz Golbala, jednog od najpopularnijih sportova za osobe sa invaliditetom.
„Biće ovo nova prilika da se sa predstavnicima partnerskih organizacija razmene iskustva i ideje za nove projekte iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da se pokaže kvalitet rada ADAPTS-a, koji već nekoliko godina za redom uspešno organizuje seminare iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom uz suorganizaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.“ – navodi dr Marko Aleksandrović, koji je pored dr Bojana Jorgića, predstavljao ADAPTS.

Takođe pročitajte

Kako da spakujete najbolji ručak za posao

Ako više nemate ideju šta biste mogli da jedete na poslu, jer ste već probali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.