nedelja , 5 decembra 2021

3 predstave na repertoaru Narodnog pozorišta Niš

Ove nedelje, na repertoaru Narodnog pozorišta naći će se 3 predstave.

U četvrtak, 29. oktobra, publika će biti u prilici da vidi predstavu “Kako vam drago”, sa početkom u 20 časova, koja je rađena po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, koja je nastala kao saradnja Narodnog pozorišta Niš, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala. Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. god. prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova. Ova predstava će biti odigrana i sutra, 28. oktobra u Kruševačkom pozorištu.

Predstavom “Putujuće pozorište Šopalović”, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, koja je na repertoaru u subotu, 31. oktobra, sa početkom od 20 časova, Narodno pozorište Niš završava oktobarski repertoar i publici najavljuje mesec novembar. U Simovićevoj drami, baš kao kod Dostojevskog, lepota je ta koja spašava svet, koja ima snagu da preobrazi, dovede do samospoznaje, da dovede zločinca do pokajanja.

Cene ulaznica za ovonedeljne predstave:

“Šesti oktobar – priča o jednom letovanju” : 600 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 400 din)

“Kako vam drago” : 500 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 300 din)

“Putujuće pozorište Šopalović” : 400 dinara (sa popustom za đake, studente i penzionere – 300 din)

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od 10-20 časova, dok je ulaz moguć uz korišćenje zaštitnih maski.

Takođe pročitajte

Služavka gospodarica“ – Komična opera na sceni niškog pozorišta

Кomična opera „Služavka gospodarica“, kompozitora Đovanija Batiste Pergolezija, u režiji Miloša Cvetkovića, a u produkciji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.