230 stabala na poklon Nišu

Na Bulevaru Medijana u Nišu radnici JKP “Mediana” danas su posadili 230 sadnica drveća, koje je donirala danska IT kompanija Better Collective.

U akciji sadnje nazvanoj “Drvo za svakog zaposlenog” učestvovali su i radnici ove kompanije, a prema rečima direktora sektora “Zelenilo” Mihajla Miljkovića, ovo je do sada najveća donacija sadnica neke privatne kompanije u Nišu. Broj od 230 doniranih stabala veći je i od ukupnog broja svih sadnica koje je Niš dobio na poklon u 2021. godini.

This slideshow requires JavaScript.

Sadnice magnolije, japanske trešnje i crvenolisne šljive krasiće 700m dug deo Bulevara Medijana, koji se prostire od DIS-a do Stop Shop-a. Osim ekološke, korist od sadnje drveća imaće i prolaznici i stanovnici ovog dela grada, kojima je žega otežavala kretanje tokom letnjih meseci.

Ideja o doniranju po jedne sadnice za svakog zaposlenog nastala je nakon što je ova kompanija zaposlila svog 200. radnika u Nišu.

“Ovde smo pronašli mnogo više talenata nego što smo mogli da zamislimo kada smo pre tačno pet godina otvorili svoju kancelariju u Nišu”, kažu u ovoj kompaniji. “Srećni smo što kroz ovu i druge društveno odgovorne inicijative možemo da uzvratimo lokalnoj zajednici,
ulaganjem u zdravije životno okruženje za sve nas.”

Danska kompanija Better Collective je vodeća sportska medijska grupa koja razvija edukativne platforme u okviru iGaming industrije. Ova kompanija sa sedištem u Kopenhagenu postoji već 17 godina, i danas zapošljava više od 600 radnika u 15 kancelarija širom sveta. Najviše radnika zaposleno je upravo u niškoj kancelariji, u kojoj će u 2022. biti otvoreno još 85 radnih mesta.

Takođe pročitajte

Dijabetes je važno otkriti na vreme

Od šećerne bolesti u svetu boluje oko 370 miliona ljudi, a stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.