15 godina postojanja Francuskog Instituta u Srbiji – Niš

Od svoje inauguracije 16. aprila 2003. Francuski kulturni centar – sada Francuski institut u Srbiji je više nego ikad prisutan na polju kulture, frankofonije, nauke i univerzitetske saradnje Grada Niša.

Kako bi proslavili 15 godina francusko-srpske saradnje zajedno sa Gradom Nišom i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“, ambasador Francuske, gospodin Frederik Mondolini i gradonačelnik Niša, gospodin Darko Bulatović pozivaju partnere, profesore, sve one koji uče francuski jezik, kao i građane frankofile na proslavu 16. aprila 2018. koju će prirediti u Oficirskom domu.

Od 16h30 učestvujte na gradskom forumu, koji organizuje Francuski institut  u partnerstvu sa Media i reform centrom, a zatim vas od 18h pozivaju na koktel povodom 15 godina  prisustva u Nišu. Tokom koktela  prisustvovaće se i  izložbi i uživaće se u slikama umetnice Aleksandre Mirić, čija je izložba „Merak“ organizovana u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom-Niš.

Program 16. aprila u Oficirskom domu:
16h30 – Gradski forum „Srbija i Francuska : staro prijateljstvo za bolju budućnost“ organizovan u partnerstvu sa Media i Reform centrom.
18h – Proslava : koktel i degustacija vina, otvaranje izložbe „Merak“ umetnice Aleksandre Mirić i izložba fotografija pod nazivom „15 godina postojanja Francuskog instituta u Nišu“.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.