120 učesnika na ovogodišnjem Vlasina MTB maratonu

Drugi po redu, Vlasina MTB maraton, održaće se na istom mestu, ali ovog puta mesec dana ranije u odnosu na prošlogodišnji, tačnije 3. septembra.

Start je na Vlasini, u ulici Nemanjinoj, a cilj je na keju. Prema prijavama u 11 časova startovaće 120 učesnika iz Srbije, Makedonije i Bugarske. Startni deo je izmenjen u odnosu na prošlu godine, te će takmičari na samom početku maratona imati nekoliko stotina metara dužu vožnju gradom, nakon čega se uključuju na šumski put.

Učesnici će imati zadatak da se prilikom registracije odluče za jednu od tri staze:

Staza malog maratona- Dužina staze je 20km sa 650m uspona, bez tehnički zahtevnih sekcija. Predviđena za rekreativce, sve ljubitelje biciklizma i one koji bi tek da se oprobaju u mtb-u.
Staza srednjeg maratona- Dužina staze je 42km sa 1450m uspona. Predviđen je za mlade takmičare i malo ozbiljnije rekreativce.
Staza velikog maratona- Dužina staze je 70km sa 2200m uspona. Glavna odlika ove staze jesu 27km konstantnog penjanja od starta pa sve do najviše tačke maratona, na 1546mnv.

Maraton je takmičarskog karaktera, ali se kao i prošle godine mogu prijaviti i učestvovati i rekreativci. Mladji od 18 godina takođe mogu učestvovati ali uz pismenu saglasnost roditelja overenoj u opštini. Pravila su ista kao za prošlogodišnji, neophodan je tehnički ispravan bicikl i kaciga, a kompletne propozicije i pravila martona se mogu naći na zvaničnom web sajtu maratona www.vlasinamtbmaraton.pro

GPX mape staza su dostupne i mogu se preuzeti sa: GPX mape staza

Staze su klasično obeležene crveno-belim trakama i drvenim strelicama, strelicama na asfaltu, a na svim bitnim račvanjima biće postavljeni redari koji će usmeravati takmičare.

Duž najduže staze raspoređeno je više kontrolnih tačaka, dok okrepa i osveženje čekaju takmičare na 7 okrepnih stanica.

Takmičare na srednjem maratonu čeka 5 okrepnih stanica, dok je za mali maraton okrepna i kontrolna stanica postavljena na samom kraju najdužeg uspona i ulasku na spust.

Svakog takmičara prilikom ulaska u cilj čeka finišerska medalja, dok je za one najbolje organizator obezbedio vredne robne i novčane nagrade.

Organizator maratona je Biciklistički klub Naissus, uz podršku opštine Vlasotince, Sportskog saveza opštine Vlasotince, Turističke organizacije opštine Vlasotince, planinarskog društva Morič iz Vlasotinca i brojnih prijatelja i sponzora maratona.

Napomena o izmeni saobraćaja u vreme trajanja maratona

Saobraćaj će biti zatvoren u vremenu od 10.30 časova do 11.30 časova u sledećim ulicama: ulica Nemanjina od mosta na Vlasini, ulica Ive Lole Ribara, Ratka Pavlovića, Njegoševa, a saobraćaj će biti preusmeren na ulice Avnoja, Dušanova, Vinogradarska, Siniše Janića, Svetozara Markovića, Prvomajska.

 

Takođe pročitajte

Niš beleži sve veći broj turista

Da li se broj turista koji posećuju Srbiju povećava, da li je jug centralne Srbije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.