utorak , 20 aprila 2021

 12. Međunarodni studentski festival folklora od 15. do 20.jula

Festival ove godine počinje 15. jula, zajedničkim koncertom ansambala iz Kragujevca, Novog Sada i domaćina KUD „Oro“ iz Niša, koji ove godine obeležava šezdest godina postojanja.

Folklorcima iz naše zemlje pridružiće se se i ansambl iz Indonezije. Ulaznice za koncert prodaju se po simboličnoj ceni od 200 dinara, a mogu se kupiti u agenciji Travego ili u prostorijama Studentskog kulturnog centra.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za utorak 16. jul. Tada će prvo gradom prodefilovati nekoliko stotina učesnika iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severne Makedonije, Slovenije, Indije i Srbije, a zatim će se i predstaviti tradicionalnim spletovima iz svojih zemanja na koncertu na Letnjoj pozornici. Defile počinje u Obrenovićevoj ulici (fontana kod Kalče) od 18 sati, a koncert od 20 časova na Letnjoj pozornici. Ulaz će biti besplatan.

Zatim će u sredu, četvrtak i petak ansambli imati koncerte u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Ražnju i Knjaževcu… Festival zatvaramo u subotu, velikim koncertom svih ansambala u Parku Svetog Save.

Takođe pročitajte

Za posetu logopedu nikada nije rano

Nepravilna verbalna ili neverbalna komunikacija, kao i nedostatak iste, mogu da ostave velike posledice na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.