nedelja , april 22 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / „Zlatokosa“ očarala Sarajevo

„Zlatokosa“ očarala Sarajevo

Na 17.Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za decu, „Lut Fest 2016“, predstava „Zlatokosa“, u režiji Jelene Đorđević iz niškog Pozorišta lutaka osvojila je dve nagrade:
Pripala joj je novoustanovljena nagradu „Kamena ruka – Henrik Jurkovski“ za najlutkovitiju predstavu, čime joj je ukazana velika čast da bude prvi dobitnik nagrade koja nosi ime jednog od najvećih svetskih istoričara, dramaturga i teoretičara lutkarstva.

ekipa niskog lutkarskog pozoristaNiška predstava osvojila je i kolektivnu nagradu za najbolju animaciju i glumačku igru, u čijem se obrazloženju navodi da je na žiri najjači utisak ostavila igra mladih, veoma tačno ustremljenih, talentovanih i stručno obrazovanih glumaca.

„Lut fest“ je trajao pet dana, održavao se pod motom „Bukvar lutkarstva“, a publici su se predstavila pozorišta iz Velike Britanije, Gruzije, Estonije, Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije uz bogat takmičarski, prateći i edukativni program. Stručni žiri zasedao je u sastavu: Bonjo Lunogov, reditelj i profesor iz Bugarske, Amela Vučenović, glumica i rediteljka iz Rusije i Valentina Fursova, rediteljka iz Estonije.

„Zlatokosa“ je zbog velikog interesovanja odigrana tri puta i više od pet stotina mališana i gostiju uživalo je u izvođenju Nataše Ristić, Jelene Đorđević, Davorina Dinića i Mladena Milojkovića.

Da podsetimo, premijera je održana pre godinu dana, a „Zlatokosa“ je nagrađena i na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci.

Takođe pročitajte

Čarobnica Judit – biljke su moj život

Pored sedmoro dece biljka su velika ljubav Judit Kiš Torma (53) kojima je posvetila svoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *