subota , novembar 17 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / „Zlatne ruke“ žena iz Kormana

„Zlatne ruke“ žena iz Kormana

Udruženje žena iz Kormana na „Etno susretima“ u Niškoj Banji osvojilo je čak tri nagrade, za belu košulju, brzi vez i banicu sa plavim patlidžanom.

korman bela kosuljaPrvo mesto i pehar za belu košulju osvojila je Ljubinki Petrović, Džemina Nikolić je dobila specijalnu nagradu za „banicu sa plavim patlidžanom“ dok je Tatjana Šljivić bila treća u brzom vezu.korman tatjana brzi vez

„Zadovoljne smo nagradama ali i pažnjom koje je naše udruženje imalo na ovoj manifestaciji. Trudimo se da negujemo tradiciju onako kako smo učile od majki i baka bilo da su u pitanju stara jela, vez, pletenje…, kaže Tatjana i podseća da je udruženje, na čijem je čelu Radica Babić,  osnovano 2014.godine.

 

korman tatjana i dzeminaČlanice, njih 17, posebno su ponosne na etno kuću Pavličević koja je često domaćin gostima iz zemlje i okruženja

Tradicionalna manifestacija „Etno susreti“ održavala se 2. i 3. septembra 2016 godine, u centralnom parku u Niškoj Banji u organizaciji udruženja žena „Kruna“ iz Niške Banje, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja i Turističke organizacije Niš.

Cilj organizovanja je očuvanje kulturne baštine i negovanje etno tradicije naših krajeva.

Takođe pročitajte

Popust od 10% na svim letovima iz Niša

Popust od 10% na grupe od 11 i više osoba za sve letove koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.