sreda , decembar 12 2018
Početna / KATEDRA / „Vrt detinjstva“- likovni i literarni konkurs

„Vrt detinjstva“- likovni i literarni konkurs

Povodom Svetskog dana knjige za decu i u čast ovogodišnjih jubileja Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu raspisuje 17. likovni i literarni konkurs na temu: VRT DETINjSTVA.

Ovogodišnji jubilej  Jovana Jovanovića Zmaja, Desanke Maksimović, Branka Radičevića, Alekse Šantića, Dragana Lukića, Stevana Raičkovića, Miloša Crnjanskog i Mire Alečković obeležiće likovni i literarni konkurs „VRT DETINJSTVA“.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije i inostranstva. Literarni radovi treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primerka, na srpskom jeziku. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom). Podloga, tehnika i format – po slobodnom izboru.

Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Vord dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru.

Podaci o autoru koje je potrebno napisati: ime i prezime, razred, naziv škole i mesto (država), ime mentora i kontakt podaci (adresa e-pošte ili broj mobilnog telefona). Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja.

Radove poslati na adresu:
Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš
Odeljenje knjige za decu (ZA KONKURS)
Sinđelićev trg broj 2
18000 Niš

ili u elektronskoj formi na mejl Narodne biblioteke “Stevan Sremac”:

konkurs@nbss.rs

Učesnici će biti bodovani u dve kategorije:

I kategorija: mlađa (učenici od I do IV razreda)
II kategorija: starija (učenici od IV do VIII razreda)
Konkurs je otvoren do 10. marta 2018. godine, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni 26. marta na sajtu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” (http:www.nbss.rs). Najuspešnije učesnike čekaju nagrade koje će biti dodeljene na svečanosti 31. marta. godine.

Takođe pročitajte

Mladi violinista iz Irana zavoleo Niš

Tinejdžer Kamran H. iz Irana krenuo ka zapadnoj Evropi, ali je sa svojim instrumentom zastao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.