ponedeljak , septembar 24 2018
Početna / KATEDRA / „Vrt detinjstva“- likovni i literarni konkurs

„Vrt detinjstva“- likovni i literarni konkurs

Povodom Svetskog dana knjige za decu i u čast ovogodišnjih jubileja Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu raspisuje 17. likovni i literarni konkurs na temu: VRT DETINjSTVA.

Ovogodišnji jubilej  Jovana Jovanovića Zmaja, Desanke Maksimović, Branka Radičevića, Alekse Šantića, Dragana Lukića, Stevana Raičkovića, Miloša Crnjanskog i Mire Alečković obeležiće likovni i literarni konkurs „VRT DETINJSTVA“.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije i inostranstva. Literarni radovi treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primerka, na srpskom jeziku. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom). Podloga, tehnika i format – po slobodnom izboru.

Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Vord dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru.

Podaci o autoru koje je potrebno napisati: ime i prezime, razred, naziv škole i mesto (država), ime mentora i kontakt podaci (adresa e-pošte ili broj mobilnog telefona). Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja.

Radove poslati na adresu:
Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš
Odeljenje knjige za decu (ZA KONKURS)
Sinđelićev trg broj 2
18000 Niš

ili u elektronskoj formi na mejl Narodne biblioteke “Stevan Sremac”:

konkurs@nbss.rs

Učesnici će biti bodovani u dve kategorije:

I kategorija: mlađa (učenici od I do IV razreda)
II kategorija: starija (učenici od IV do VIII razreda)
Konkurs je otvoren do 10. marta 2018. godine, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni 26. marta na sajtu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” (http:www.nbss.rs). Najuspešnije učesnike čekaju nagrade koje će biti dodeljene na svečanosti 31. marta. godine.

Takođe pročitajte

„Šah-mat nasilju“- knjiga namenjena deci, roditeljima i vaspitačima

U suizdavaštvu Niškog kulturnog centra i Fakulteta umetnosti u Nišu, ovih dana objavljena je knjiga …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.