Vrhunski kuvari pripremaju jedinstvena jela po „four hands” konceptu

U Beograd je konačno stigao Roberto Cerea, slavni kuvar, vlasnik i šef restorana „Da Vittorio” iz Bergama u Italiji.

Razlog njegovog dolaska je specijalan događaj koji će se održati u restoranu „Legat 1903” 18. i 19. januara. Naime, on će sa šefom kuhinje beogradskog restorana,„Legat 1903” Bojanom Lacmanovićem –Magijem pripremati odabrana jela po four hands konceptu, a koja će se služiti u kombinaciji sa najkvalitetnijim domaćim i stranim vinima.

Restoran „Da Vittorio” postoji od 1966. godine i nosilac je tri Michelin zvezdice, a već godinama je na listi najboljih restorana na svetu. Kao i uvek, goste će oduševiti svojom veštinom, brojnim kulinarskim tehnikama i kombinacijom ukusa. Tako se na meniju,koji su kreirali šef Bojan Lacmanović- Magi i on sam, između ostalog, nalazi ihleb Altamura sa kantabrijanskim inćunima i sosom od tunjevine i lešnika, kao i usoljen bakalar u peni od dimljenog krompira služen uz tripe bakalara.

Ostala jela su podjednako zanimljiva i egzotična, a svako jelo prati odgovajuće vino, odabrano od strane somelijera.
Restoran „Legat 1903” će i ovog puta prevazići sva očekivanja kada je reč o modernom restoraterstvu, postavljajući tako nove standarde koje samo on može i da nadmaši.

Takođe pročitajte

Drvena statua orla “nadgleda” pirotsku kotlinu

Dušan Živković iz Pirota duborezom se bavi tek pet godina ali je imao smelosti i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.