ponedeljak , oktobar 22 2018
Početna / AGRO / Vlasotinčka zimnica osvojila tri priznanja na Sajmu etno hrane i pića

Vlasotinčka zimnica osvojila tri priznanja na Sajmu etno hrane i pića

Proizvodi poljoprivrednog gazdinstva Milana Petković iz Vlasotinca osvojila su čak tri priznanja na Sajmu etno hrane i pića koji je organizovala Privredna komora Srbije.Petković je jedini od dobitnika koji je dobio više od jednog priznanja a priznanja su dodeljena za domaći sirup od borovnice, domaći džem od šipurka i domaći ajvar cepkani i ljuti.

Sajam etno hrane i pića je najreprezentativnija regionalna smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu.

„Učešće na ovom, dvanaestom po redu Sajmu etno hrane i pića uzelo je više od 330 učesnika, koji su na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponudili više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda,karakterističnih za uža geografska područja, najčešće tradicionalnih proizvoda, ručne izrade od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište ( nacionalni specijaliteti).
Sajam je svojevrsna promocija najkvalitetnijih proizvoda i proizvođača kao i metoda prezentacije i prodaje kroz ocenjivanje, prenosi nam svoje utiske Petković.

Takođe pročitajte

Psalmi Nade Aničić Crljenice u službi poezije i humanosti

„Psalmi u svili duše“ Nade Aničić Crljenice su plave, pesme pisane rosom neba i zanosom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.