četvrtak , decembar 13 2018
Početna / BIZNIS / Vlasotinačko preduzetništvo kao svedok vremena

Vlasotinačko preduzetništvo kao svedok vremena

Vlasotince prva lokalna samouprava u Srbiji koja republički projekat „ Godinu preduzetništva“ sprovodi na lokalni nivo a jedan od aktivnosti je izdavanje knjige „Vlasotinačko preduzetnitvo svedok vremena“ koja je sinoć promovisana u galeriji vlasotinačke biblioteke „Desanka Maksimović“.Knjiga je deo projekta „Godina preduzetništva u Vlasotincu“ a za njeno izdavanje zaslužni su pored lokalne samouprave i Udruženja Loza i Centra za razvoj Jablničkog i Pčinjskog okruga. Svoj doprinos dali su autori tekstova Saša Stanković, Danica Valčić, Novica Tričković, Sava Ćukalović, Jovan M. Mitrović i Dragan D.Vidosavljević a veliku podršku dao je i Slobodan Ćukalović

preduzetnistvo-srba-takic„Knjiga ima za cilj da sačuva od zaborava vreme ali ljude koji su nekada bili pokretači privrednog razvoja Vlasotinca, kazao je Marinko Đorđević, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj dok je predsenik opštine Zoran Todorović istakao da je „važno da se setimo starih Vlasotinčana i da, posmatrajući ih kao uzor, pokrenemo ponovo preduzetnički duh u našem Vlasotincu“.

„Duh preduzetništva podrazumeva energičnost, odgovornost, kreativnost, određena znanja i veštine. Nadam se i verujem da , kao zajednica , imamo snage za to, rekao je predsednik Todorović.preduzetnistvo-vlasotince

„Ova knjiga je pre svega značajna pre svega kao motivacija, kao temeljni kamen na koji će se naslanjati sledeće, kojih će, biti u većem broju, i koji će sa mnogo više svetla (činjenica, fotografija, korišćenih izvora, vremenskog obima..) prikazati minulo doba zavičaja. Jer , kao što je davno zaključio neko – bez dobro sagledavanja odakle dolazimo, nećemo znati da prođemo ni put kojim valja da se ide“,  kaže urednik knjige Srba Takić.
Jelena Pavlović iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga pozdravila je inicijativu opštine Vlasotince da pokrene projekat „Godina preduzetništva u Vlasotincu „ ističući da je Vlasotince u prošlosti imalo preduzetnički duh koji treba pokrenuti i probuditi.
„Projekat Godina preduzetništva traje do kraja godine, pored aktivnosti koje su do sada realizovane, u narednom periodu realizovaće se, obuke za nezaposlene, kao i obuke za ljude koji se bave preduzetništvom, a na kojima će se upoznati sa neophodnim veštinama, tehnikama u cilju postizanja još boljih rezultata u radu- istakla je Jelena Pavlović.

Takođe pročitajte

Torbice iz Kaćine radionice

Moda se menja ali stil ostaje. Autentičnost i jedinstvenost je upravo ono što krasi svaki …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.