subota , novembar 17 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / „Viva Voce“ gradi mostove između Leskovca i Istočnog Sarajeva

„Viva Voce“ gradi mostove između Leskovca i Istočnog Sarajeva

Ženski hor “Viva Voce” iz Leskovca otvorio je deseti Sabor izvornog srpskog stvaralaštva i “Gusle u Srpskoj tradiciji” pod nazivom “Živio glas” pesmama iz Srbije, Makedonije i bosanskim sevdalinkama u Istočnom Sarajevu.

Hor je nastupio pod dirigentskom palicom profesorke muzike Mirjane Perišić i uz klavirsku pratnju Gorana Mladenovića Taske.

viva voce leskovac„Jake emocije i sjajna energija pratili su ovaj naš nastup. Bilo je veliko zadovoljstvo nastupiti pred takvom publikom, prenosi nam Mirjana koja je i sama nekada bila strastveni horski pevač.

Ona je pre nešto više od pet godina osnovala ovaj hor čiji repertoar čine zabavna, domaća i strane popularne melodije. Dušu hora čine srednjoškolke i njegov sastav se menja svake godine, primanjem novih članica i ispraćanjem onih koje odlaze na studije.14169612_10209042917942772_1625522843_n

„Trudimo se da svaki nap njihov koncert bude iznenađenje za publiku pa često na koncertima gostuju prijatelji hora, dokazani umetnici Leskovca. Od početka godine, horu nesebično i sa puno energije pomaže leskovački umetnik Goran Mladenović Taska, koji je aranžer pesama i klavirska pratnja. Proizvod ove saradnje je i etno repertoar, sačinjen od izvornih ali i novih narodnih pesama, sa teritorije Srbije, Makedonije, kao i stare bosanske sevdalinke, kaže Mirjana koja je bila i u ulozi „diplomate“ jer je predstavnicima domaćina prenela pozdrave i poklone iz prijateljskog Leskovca.

„Pričali smo o mogućoj saradnji dva grada i povezivanju nekih manifestacija, poput njihove Jagnjijade i naše Roštiljijade“

Takođe pročitajte

DOBA NEVINOSTI – PESME UZ KOJE SMO POSTALI ODRASLI

Postoji jedna veoma jednostavna vežba kojom se poboljšava pamćenje a koju svako može da upražnjava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.