subota , mart 24 2018
Početna / BIZNIS / Vetar u leđa mladim liderima zaštite životne sredine na lokalu

Vetar u leđa mladim liderima zaštite životne sredine na lokalu

Odgovor na pitanje kako premostiti put od ideje do realizacije projekta zaštite životne sredine u lokalnim zajednicama tema je radionice „Mladi i životna sredina“.

Ova radionica je okupila predstavnike udruženja mladih iz južne i jugoistočne Srbije, u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP),i u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.
Mladi lideri suna ovoj radionici saznali koje teme i trendovi su aktuelni u oblasti zaštite životne sredine ikako da pripreme uspešan projekat iz ove oblasti,koji bi angažovao mlade. Učesnici su dobili i veoma korisne informacije o potencijalnim izvorima finansiranja projekata, nacionalnih i međunarodnih, kao i načinima da uspešno konkurišu za ta sredstva.
Glavni cilj obuke je da se poveća učešće mladih u aktivnostima zaštite životne sredine u lokalnim zajednicama u Srbiji i da oni postanu nosioci promene na putu ka efikasnijoj zaštiti prirode, boljem upravljanju otpadom, unapređenju kvaliteta vazduha,obnovljivim izvorima energije i uvođenju zelene privrede“ – rekla je Katarina Vukšić, koordinatorka projektau Programu UN za razvoj, napominjujući da je važno da se mladima omogući da sami učestvuju u stvaranju budućnosti koju žele.
Pored Niša, ova radionica će tokom novembra biti organizovana i u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. Radionice se organizuju u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za unapređeno sprovođenje međunarodnih sporazuma u oblasti zaštite životne sredine“ kojiimplementira UNDP u saradnji sa institucijama Republike Srbije, a finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF).
U okviru istog projekta tokom 2017. organizovana je i obuka za mlade na temu ekološkog preduzetništva, na kojoj su mladi imali priliku da razviju svoje preduzetničke sposobnosti, nauče da pripreme biznis plan i provere održivost svoje ideje.

Takođe pročitajte

TEENS NIGHT uz film „Ready player one“

Neponovljivi, višestruko Oskarom nagrađivani režiser Stiven Spilberg donosi nam na veliko platno avanturu zasnovanu na istoimenom bestseleru „Ready …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *