ponedeljak , februar 18 2019
Početna / BIZNIS / Vanja Grbić-U sportu je jedina granica aut linija

Vanja Grbić-U sportu je jedina granica aut linija

Prekogranična saradnja između gradova i opština Prokuplje, Leposavić, Medveđa i Skoplje biće uspostavljena najnovijim projektom koji za cilj ima povezivanje regija, omladine, dece i sporta.

Nosilac projekta je naš proslavljeni sportista i bivši reprezentativac Srbije u odbojci, Vladimir Vanja Grbić a projekat će biće finansiran preko EU fondova.

Grbić je na sastanku predstavio celokupan projekat i metodologiju rada sa decom. Ciljna grupa su devojčice uzrasta od 9-18 godina, a u projekat će biti uključena i deca sa posebnim potrebama.

Cilj projekta je stvaranje čvrstih veza klubova ovih regija, edukacija dece i trenera, socijalizacija i integracija deteta u grupi. Dogovoreno je da se u prvoj godini uključi oko 300 devojčica, podeljene u 5 starosnih grupa“- rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Dugogodišnje iskustvo Vanje Grbića u radu sa decom, podstaklo ga je da pokrene kamp za decu, tako što će koristiti odbojku za sve aspekte razvoja dečije ličnosti. Na ideju da pokrene prekogranične projekte je došao kako bi stvorio čvrste veze između ovih regija. Želja mu je da se deca kroz bavljenjem sportom, odnosno odbojkom, na originalan način prebrode sve prepreke u komunikaciji na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou jer „u sportu nema geografskih granica već je jedina granica aut linija.“- reči su Vladimira Vanje Grbića.

Aktivnosti na projektu za početak su ustanovljavanje inicijalnog stanja dece koja će biti uključena – opšta motorika, psihološli profil dece, funkcionalne sposobnosti dece, posturalni status dece (kičma, kolena, stopala).

Projekat bi bio realizovan u trajanju od 3 godine (po 10 meseci), koji bi obuhvatao praćenje motoričkog, psihološkog, funkcionalnog i postulatnog statuta dece različitog uzrasta (100 dece po gradu). Poslednja faza bi bila zajednički kampovi pod nadzorom stručnog tima.

Takođe pročitajte

Majka Vinka – jedino i najveće bogatstvo su deca

„Poželeo sam uspomenu sa njom i kada sam kleknuo pored nje da se slikamo zagrlila …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.