nedelja , januar 20 2019
Početna / KATEDRA / Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“

Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“

Gradska opština Medijana dodelila je trinaesti put stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ najboljim studentima i najtalentovanijim mladim ljudima sa terittorije ove najveće niške opštine. Od ukupno četrdeset troje prijavljenih na konkurs za stipendije, komisija je odabrala dvanaest najboljih koji će narednih dvanaest meseci primati stipendije u iznosu od 11 500 dinara.
Za nagrade za talente konkurisalo je četrdeset petoro mladih naučnika, sportista i umetnika, a nagradu u iznosu od 20 000 dinara dobilo je njih dvanaest.
Stipendije i nagrade su za nas pre svega priznanje za višegodišnji rad i trud, istakli su nagrađeni .
Dobitnike stipendija i nagrada, njihove roditelje i prijatelje pozdravio je predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana prof.dr Žarko Ranković. Čestitao je nagrađenima na uloženom trudu i postignutim rezultatima, ali i poželeo da ostanu u našem gradu i svoje znanje i talenat primene ovde kod nas na dobrobit svih.
Inače, Gradska opština Medijana osnovala je Fond „Sveta Petka“ decembra 2005.godine radi podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta kao i rešavanja drugih životnih potreba građana koji žive na teritoriji Gradske opštine Medijana. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju se iz budžeta opštine Medijana.Prvi konkurs raspisan je početkom 2006.godine
Do sada Gradska opština Medijana stipendirala je ukupno 96 najboljih studenata i dodelila 94 nagrade talentima .
Iz sredstava Fonda Sveta Petka finanasira se i vantelesna oplodnja. Pomoć u iznosu od po 200 000 dinara do sada su dobila 123 bračna para.
Zahvaljujući sredstvima Fonda, po evidenciji Gradske opštine Medijana , do sada je rođeno desetak beba. Nadamo se da je taj broj mnogo veći, jer bračni parovi nisu u obavezi da jave ishod intervencije .

Takođe pročitajte

Naučite jezik naroda kome su pivo i kobasice nacionalni simbol

Na nemačkom jeziku možete komunicirati sa 100 miliona stanovnika Evrope i to je samo jedan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.