subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / BIZNIS / Toplije sobe i apartmani u hotelu „Gejzer“

Toplije sobe i apartmani u hotelu „Gejzer“

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, poverila je „JKP Obnovi“ iz Medveđe, poslove na zameni starih cevi za grejanje. Radovi su počeli ovog oktobra a očekuje se da će ove zime sobe i apartmani sa 277 ležajeva u hotelu „Gejzer“, biti znatno topliji nego prethodnih godina.
Nove cevi postavljaju se u dužini od 432 metra, a investicija je vredna oko pola miliona dinara. Radove finansira sopstvenim sredstvima SBR “Gejzer”. Grejanje će biti na prirodnom energentu, vreloj vodi koja dolazi iz jednog od dva gejzera, tačnije onog koji je nastao bušenjem, dok prirodni gejzer koji se nalazi iznad kompleksa bazena preko puta hotela, i dalje krasi ovu lekovitu i živopisnu banju.
Smeštena u netaknutoj prirodi, okružena brdima, malena i lekovita, Sijarinska banja predstavlja idealno mesto za odmor i lečenje.U medicinskom bloku pružaju se usluge kinezi, elektro, hidro i peliod terapije sa savremenom medicinskom opremom. Preko puta hotela nalazi se kompleks bazena ispod samog gejzira i to je najveće bogatstvo Sijarinske Banje i prvo što se nudi gostima. Ova banja ima i 18 aktivih termomineralnih izvora lekovite vode. „Snežnik“, „Zdravlje“, „Jablanica“, „Raj“, Suzica“, „Borovac, „Spas“,koji su neki od imena ovih prirodnih izvora a koriste se zalečenje, reumatizma, bolesti bubrega, organa za varenje, kožnih bolesti, neuroza, konjuktivitisa…
Pored lečenja, u ovoj banji turisti dolaze i da se odmore.Turističku ponudu upotpunjuju različite tradicionalne manifestacije poput „Gejzerskih noći“, takmičenja u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, turnira u malom fudbalu.

Takođe pročitajte

Fontana umesto parkinga u centru Niša (FOTO)

Glavni gradski trg u Nišu koji nsi ime po kralju Milanu biće potpuno rekonstruisan a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *