utorak , januar 22 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / „Tomin šešir“ Ivi Borku iz Slovenije

„Tomin šešir“ Ivi Borku iz Slovenije

Foto klub „Leskovac“  od 6. do 9. oktobra organizuje VI Samit fotografa eks Jugoslavije, koji će ove godine okupiti više od 50 eminentnih fotografa iz zemlje i regiona. Program manifestacije obuhvata četiri izložbe, dve međunarodne, kolektivne, prošlogodišnjih i ovogodišnjih učesnika Samita, kao i dve samostalne istaknutih umetnika Branislava Strugara, majstora fotografije Foto saveza Jugoslavije i Srbije i člana ULUPUDS-a, kao i predsednika Fotografskog saveza Slovenije Ive Borka, takođe majstora fotografije ovog udruženja.

Učesniku iz Slovenije, Ivi Borku biće uručena novoustanovljena nagrada „Tomin šešir“, koja je tako nazvana po vodećem fotografu sa ovih prostora Tomi Peterneku. Prošlogodišnji dobitnik je umetnik fotografije Dragan Milovanović Pače iz Leskovca.toma-i-dragan-milovanovic-pace-leskovac

Osim toga na programu su prezentacije foto saveza i pojedinaca, predavanja, tribine i snimanja na terenu, ove godine u Leskovcu, okolini i na lokalitetu Đavolja Varoš.

Foto klub „Leskovac“ VI Samit organizuje u saradnji sa foto savezima iz bivših jugoslovenskih republika, Leskovačkim kulturnim centrom, kompanijom Zdravlje Aktavis i dr.

Takođe pročitajte

Damjan doplivao prvi do krsta

Devetnaestogodišnji Damjan Ilić iz Niša, student druge godine niškog DIF-a, prvi je doplivao do časnog …

2 komentari

  1. Ispravite vijest, da se Branislav Strugar ne naljuti što ste ga pobrkali sa glumcem…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.