četvrtak , januar 24 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / TIM PSIHOLOGA „SVETLOST“ – za bolji kvalitet života

TIM PSIHOLOGA „SVETLOST“ – za bolji kvalitet života

Tri ambiciozne i motivisane devojke, po profesiji psiholozi, rešile su da naprave veliki korak u zajednici i osnuju nevladino i neprofitno udruženje Tim psihologa „Svetlost“.

Udruženje je osnovano radi afirmacije, promocije i davanju značaja psihologije kao društvene nauke ali i na podizanju svesti i unapređenju kvaliteta života građana. Osnovni cilj podrazumeva pružanje pomoći marginalizovanim grupama i osobama pod rizikom. Tim psihologa  „Svetlost“ posvetiće će se i sprečavanju vršnjačkog nasilja i maloletničke delikvencije.

“Ideja o Udruženju urodila je plodom usled zajedničkih interesovanja, vizije i motivacije da promenimo nešto u lokalnoj zajednici a i šire.  Otvorene smo za saradnju sa svim udruženjima a takođe svi zainteresovani mogu da se učlane u naše Udruženje, nezavisno od toga da li su psiholozi, zato što psihologija obuhvata širok spektar mogućnosti za svakog u socijalnom okruženju. U narednom periodu ćemo pratiti projekte iz naše oblasti i konkurisati na iste. Akcenat ćemo dati na sprečavanju maloletničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, to je problem na koji treba usmeriti pažnju! Pored toga, pred nama su još mnoga pitanja i problemi, uložićemo stručno znanje, trud i napor da iste rešimo, kaže predsednica TIM-a PSIHOLOGA “SVETLOST” Meri Nešić koja je po profesiji master klinički psiholog. 

Zamenica predsednice TP “SVETLOST” Gordana Stojković po profesiji master psiholog kaže:

“ Naše Udruženje osnovano je iz čiste ljubavi prema psihologiji i želje da ukažemo na njen značaj, ali ujedno i iz naše potrebe da doprinesemo unapređenju kvaliteta života zajednice, pre svega na lokalnom nivou, a zatim i šire. Ponosna sam i srećna što sam deo ovako fenomenalnog tima čiji su energija i entuzijazam evidentni, a kreativnost i želja za pozitivnim promenama u društvu prioritet. Smatram da su naši ciljevi izuzetno važni i da treba dosta raditi na njihovoj promociji i ostvarivanju. 

Član Upravnog odbora i osoba zadužena za zapisnik TP “SVETLOST” Marija Đoković diplomirani psiholog, navodi neke od ciljeva tima:

Planiramo organizovanje Savetovališta za decu i odrasle u raznim oblastima, posebno maloletničke delikvencije, organizovanje razvojno-kreativnih radionica, organizaovanje humanitarnih akcija i još puno toga. Radićemo na podizanju svesti građana o značaju psihologije i značaju mentalnog zdravlja, pružanju psihološke pomoći prilikom prevazilaženja stresa, kao i rad na unapređenju kvaliteta života osoba koje su pretrpele nasilje.

Takođe pročitajte

Kako dijetetičari jedu zdravo kad su na putu

Svi koji mnogo putuju će vam reći da jesti zdravo na putu uopšte nije lako. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.