četvrtak , oktobar 18 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Spoj tradicionalnog i modernog – vurda i dekupaž

Spoj tradicionalnog i modernog – vurda i dekupaž

U susret tradicionalnoj manifestaciji „Vurdijada“ koja se u čast mlečnog specijaliteta održava ove godine 12.novembra u Babušnici Ivana Todorović (38) je rešila da da svoj doprinos turističkoj promociji ove varoši.

ivana-bausnica-dekupaz-vurdaIvana vredno radi na izradi kutija koje će dekupaž tehnikom ukrasiti motivima lužničkog kraja a u kojima će se ustvari prodavati „vurda“, jedinstven mlečni proizvod koji se pravi od nekuvanog mleka.

Meni je dekupaž antistres terapija koja me opušta i daje mi mogućnost da budem kreativna. Zaista je korisna tehnika jer se može obraditi svaki predmet, kaže Ivana koja radi kao šef računovodstva u babušničkom Centru za socijalni rad.ivana-dekupaz

Sve o dekupažu je naučila sama jer joj nisu dostupne radionice i edukacije koje se organizuju u većim sredinama. Nije joj u početku bilo lako ni da dođe do materijala a onda se putem Interneta povezala sa jednom radionicom iz okoline Doljevca koja proizvodi materijal a ima i svoj atelje.

14610675_1000618386714108_1353988542_nDosta ljudi se bavi dekupažom ali treba biti originalan kada je izbor motiva u pitanju. Zato sam se ja odlučila da spojimo lepo i korisno. Naša čuvena vurda zaslužuje da ima svoje originalno pakovanje baš kao što je i receptura za njenu pripremu. Kada se pojede vurda ostaje kutija kao uspomena i želja da se ponovo poseti Babušnica koja je što se dobre hrane tiče pravi hedonistički raj, kaže Ivana.

 

Takođe pročitajte

Predstavljen nacionalni Vodič za zdrave životne navike

Vodič za zdrave životne navike: ishrana i fizička aktivnost, prvi je priručnik ove vrste u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.