sreda , oktobar 17 2018
Početna / BIZNIS / Ko su SPIN doktori i kako se manipuliše javnošću u službi vlasti

Ko su SPIN doktori i kako se manipuliše javnošću u službi vlasti

Knjiga Marčelo Foa „GOSPODARI MEDIJA – Spin doktori i manipulacija javnošću u službi vlasti“ biće predstavljena u utorak, 29. maj od 13 časova u niškom Media i reform centru.

Marčelo Foa rođen je 1963. u Milanu. Novinarsku karijeru počinje 1989. u milanskom dnevniku Đornale, a već četiri godine kasnije postaje šef spoljno-političke redakcije tog lista. Od 2005. pojavljuje se u ulozi specijalnog izveštača i počinje saradnju sa mnogim inostranim medijima. Živi i radi u Švajcarskoj, u Luganu, gde predaje međunarodno novinarstvo i vodi izdavačku kuću Korijere del Tićino. Suosnivač je Opservatorije evropskog novinarstva.

U svojoj knjizi Marčelo Foa objašnjava kako je i zašto moguće usmeriti medije u željenom pravcu, često bez jasne svesti novinara da učestvuju u takvim operacijama. Knjiga osvetljava pozadinu mnogih istorijskih događaja od atentata na predsednika Kenedija do rata u Siriji, otkriva tehnike i trikove kojima se služe medijski eksperti i ujedno nudi istorijski prikaz razvoja fenomena spina od Bernajsa do naših dana. Za čitaoce u Srbiji biće posebno interesantni primeri medijske manipulacije, kreirani u velikim američkim PR agencijama, tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Takođe pročitajte

Svi ih volimo, a one danas slave 45 godina postojanja!

Kada su prvi put predstavljene, niko nije mogao da pretpostavi da će postati klasik. Međutim, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.