četvrtak , januar 24 2019
Početna / ZDRAVLJE / HIPOKRAT / Simpozijum „Hronični artritisi 2016“ u Niškoj Banji

Simpozijum „Hronični artritisi 2016“ u Niškoj Banji

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“  od 26. do 28.maja organizuje tradicionalni prolećni Simpozijum, koji je ove godine posvećen reumatološkoj problematici.

Tema ovog Simpozijuma je: “HRONIČNI ARTRITISI 2016.“. Organizovanjem ovogodišnjeg  Simpozijuma Institut nastoji da sačuva tradiciju prolećnih Simpozijuma, koji se redovno organizuju od 1970. godine.

Nakon organizovanja prvog Simpozijuma u Niškoj Banji, 1966. godine, narednih godina uvedena je tradicija redovnog njihovog održavanja svake godine. 1970.,1971. i 1972. organizovana su po dva Simpozijuma godišnje, a 1973. odlučeno je  da se Simpozijumi održavaju jednom godišnje, tematski posvećeni jedne godine reumatologiji, a druge kardiologiji.

„Naši Simpozijumi tradicionalno okupljaju specijaliste interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, pedijatrije, imunologe, lekare opšte medicine i druge koji se bave reumatskim bolestima. Učesnici Simpozijuma, kao i prethodnih godina, biće lekari iz svih reumatoloških centara u Srbiji (Institut za reumatologiju u Beogradu, Klinika za reumatologiju i imunologiju VMA u Beogradu, Novi Sad, Kragujevac…, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora

Naučni odbor Simpozijuma potrudio se da osmisli zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti.

Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaci naučnici i stručnjaci će u okviru 26 predavanja po pozivu, kroz devet sesija, izneti najnovija iskustva i stavove o zanimljivim temama iz reumatologije. Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera.

Novinu u okviru ovogodišnjeg skupa čini sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz dva zanimljiva predavanja lekara i psihologa, koji će razmeniti iskustva vezana za medikamentnu terapiju i psiholoski aspekt reumatskih bolesnika. Niz izuzetnih predavača, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu, originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće odličnoj razmeni iskustava i sticanju savremenih znanja i stavova u oblasti reumatologije. Predstavljanje nacionalnog registra za hronične artritise i planovi novih projekata i programa rada u oblasti reumatologije biće, takođe, predstavljeni na ovom skupu.

Program Simpozijuma dostupan je na sajtu www.radonnb.co.rs

Takođe pročitajte

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 21. januara do 27. januara 2019. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.