četvrtak , januar 17 2019
Početna / TRADICIJA / Siena kroz objektiv Davorina Dinića oduševila i Italijane
foto Davorin Dinić

Siena kroz objektiv Davorina Dinića oduševila i Italijane

Turistička organizacija italijanskog grada Siena objavila je na svojoj zvaničnoj stranici fantastične fotografije našeg Nišlije, umetnika i glumca Davorina Dinića.

Već smo navikli da nas Davorin Dinić iznenadi i oduševi svojim fotografijama ali na njegovu umetnost nisu ostali imuni ni Italijani.
Reč je o jednoj od nekoliko stranica koje promovišu turizam Sijene a vlasnik stranice kaže „SIenaSIena is a cultural association to promote Siena and linking all the Siena lovers in the world“.
Inače, osoba koja je zadužena za održavanje te stranice Stefano Andrei je fotke podelio i na svom privatnom profilu pošto su im se puno dopale.
Supruga i ja smo imali priliku da obidjemo Toskanu u Italiji. Toskana nas je opcinila i impresionirala svojim prirodnim ali i kulturnim bogatstvima. Obišli smo nekoliko gradova ove provincije i jedan od njih je bila Sijena, tanije stari deo ovog grada. Bogata istorija je evidentna na svakom koraku a uske ulice i arhitektura oslikavaju pravi arhaični duh Italije. Sve ulice gravitiraju ka velikom centralnom trgu od kojeg zastaje dah a nedaleko odatle se nalazi i velika katedrala koja svojom estetikom i raznim sadržajima poput muzeja umetnosti, stare kripte i knjizarnice sa velikim brojem drevnih rucno prepisivanih knjiga nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim, prenosi nam Davorin.
foto Davorin Dinić

Takođe pročitajte

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.