utorak , februar 19 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Sezona festivala-Šta vam je potrebno za kampovanje?

Sezona festivala-Šta vam je potrebno za kampovanje?

Idete kampovati na festival – i jedva čekate? Poznat nam je taj osećaj. A šta biste zapravo trebali imati sa sobom da bi vam ovaj festival ostao u dobrom sećanju? Nemojte da vas uhvati panika. Pročitajte naš popis za kampovanje i saznajte koja je oprema must-have na letnjim festivalima.

NEMA ZABAVE BEZ ŠATORA
Dobar festivalski šator osnovni je element kada planirate odlazak na festival. Bez obzira na to kakvo će biti vreme, možete se povući u svoj šator na festivalu. Pa kako odabrati savršeni šator za festivalske radosti?

Važno je znati od samog početka koliko će ljudi spavati u šatoru i koliko ćete im blizu spavati. Čak i ako delite svoj šator samo sa jednim prijateljem, i dalje trebate razmisliti o praktikalijama, poput svog kutka, stvari i odeće za koje trebate imati prostora. Ako vam je to prioritet, razmislite o šatoru sa nekoliko odeljaka te zajedničkom prostoru, pa možete oboje imati malo privatnosti. Ili spavate jedno uz drugo, pa će vam trebati samo manji šator za ovaj festival. Najvažnije je da izaberete šator koji odgovara tačno vašim potrebama, takođe uzimajući u obzir vaše veštine postavljanja šatora.

Nekoliko dodatnih štapova i klinova može biti izuzetno dragoceno pa ste tako sigurni u slučaju da se oštete oni koje ste uglavili u tlu.

LAKU NOĆ NA FESTIVALU
Kada je reč o nužnoj festivalskoj opremi, važna vam je dobra vreća i dušek na naduvavanje za spavanje. Najverovatnije nećete puno spavati na festivalu, i zato je važno je da mrvica sna koju uhvatite bude kvalitetna.

Kada izaberete vreću za spavanje, važno je da uzmete u obzir vreme. Naravno, toplina vaše vreće za spavanje zavisi od toga koliko je toplo noću. Čak i toplo letnje veče može postati prohladno tokom noći, stoga nemojte podcenjivati važnost toplije vreće za spavanje.

PARTY POD ZVEZDAMA
Festival nije samo događaj na koji idemo sa prijateljima da slušamo muziku. Neretko pamtimo legendarne partyje u kampu i zato se iznova vraćamo na ovakve noćne provode na otvorenom. Uz pravu kampersku opremu, moći ćete bezbrižno uživati u druženju, bez obzira na to kakvo je vreme.

Da bi ste se dodatno zaštitili od sunca ili kiše, nabavite veliki suncobran. Ako sunce postane prejako tokom dana ili ako padne kiša, imaćete sklonište za sebe i društvo. Dakle, nabavite suncobran kao deo festivalske opreme za kampovanje.

IGRA U FESTIVALSKOM KAMPU
Festival je mesto ultimativne zabave! Ne zaboravite spakovati neke zabavne stvari u svoj festivalski ranac. Osim što su dodaci za zabavu dobri za ubijanje vremena, zabavne aktivnosti verovatno će privući i ostalu ekipu da vam se pridruži. I tako se stvaraju jedinstvene uspomene sa festivala – a i lepa prijateljstva.

BEZ OVOGA SE NI NE PAKUJTE
Odgovarajuće higijenske potrepštine neophodne su da biste bili spremni i za najgore. Kampovanje na festivalu nije zabavno sa popucalim žuljevima jer su vam flasteri izgubljeni negde na dnu vaše torbe. Zato biste trebali staviti nekoliko već pripremljenih flastera u toaletnu torbicu.

Dobro razmislite o svemu što vam je potrebno svakodnevno, kao što su četkica za zube, pasta za zube, antibakterijsko sredstvo za ruke, krema za sunčanje, sprej protiv komaraca i lekovi ako ih svakodnevno uzimate, i držite ih u jednoj vrećici, a zatim spakujte i stvari koje nećete koristiti tako često, kao što su flasteri, lekovi protiv bolova, šampon, lepljiva traka i sl.

NE ZABORAVITE NA PEŠKIR
Tuširanje je možda najčešća aktivnost kada ste na festivalu. Međutim, dobro je doneti peškir kao deo festivalske opreme. Na nekim festivalima moći ćete plivati u jezeru ili u moru – a odmah nakon toga trebaće va, peškir. Čak i ako nema mesta za kupanje, u pravilu se možete tuširati u kampovima.

Trebali biste izabrati peškir koji nije prevelik, tako da neće zauzeti puno prostora. Izaberite odgovarajući peškir, igrajte se bojama.

DODAJTE I NEKOLIKO OVIH STVARI NA POPIS ZA KAMPOVANJE NA FESTIVALU
Nekoliko praktičnih stvari koje trebate zapamtiti te spakovati uz opremu za kampovanje:

Sunčane naočare i šešir/kapa
Dobre patike i sandale. Tako ćete rasturiti na koncertu
Mala torbica ili ranac, da uvek imate ono potrebno pri ruci
Ako ste zapamtili sve navedeno, spremni ste za kampovanje na festivalu!

Izvor; https://jysk.rs/blog/spremni-za-kampovanje-na-festivalu

Takođe pročitajte

Iskoristite svetski dan turističkih vodiča na najbolji način

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča Udruženje turističkih vodiča Niš organizuju besplatna razgledanja Niša i okoline …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.