utorak , februar 19 2019
Početna / TURIZAM / Selfi sa simbolom propale države SFRJ

Selfi sa simbolom propale države SFRJ

Grb Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) koji je pronađen na otpadu postao je prava atrakcija za turiste koji posete nišku Tvrđavu. Direktor JKP „Medijana“ Bratislav Vučković kaže da je više od pet hiljada turista napravilo „selfi“ pored grba.

Grb je repariran i postavljen na samom ulazu u Gradsku baštu u Tvrđavi koju su nedavno uredili radnici pomenutog preduzeća.

gradska basta tvrdjava nis„Niko od brojnih posetilaca Tvrđave nije imao ništa protiv toga što je grb SFRJ ovde postavljen. Dolazili su Japanci, Norvežani, Bugari, Makedonci… Ovih dana imali smo goste sa svih kontinenata. Bili su tu zbog ‘Nišvila’, a  usput su posetili i Gradsku baštu i slikali se pored grba“, izjavio je za Betu direktor JKP „Medijana“ Bratislav Vučković.grb banovina

Inače, ovaj grb je posle Drugog svetskog rata bio postavljen na zgradi Univerziteta u Nišu i tu je počasno stajao gotovo pet decenija. Posle raspada SFRJ skinut i zaboravljen a sada je ponovo atrakcija.

Takođe pročitajte

Iskoristite svetski dan turističkih vodiča na najbolji način

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča Udruženje turističkih vodiča Niš organizuju besplatna razgledanja Niša i okoline …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.