nedelja , oktobar 21 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Ko se prvi pregledao na novom aparatu za magnetnu rezonancu

Ko se prvi pregledao na novom aparatu za magnetnu rezonancu

Samo dan nakon otvaranja novog Kliničkog centra u Nišu radiolozi ove zdravstvene ustanove započeli su dijagnostičke preglede pacijenata na najsavremenijoj aparaturi koja je ovde smeštena.

Osim pregleda urađenih na 128- multislajsnom skeneru, danas je zvanično urađena i dijagnostika na novom aparatu za magnetnu rezonancu, koji je jedan od najsavremenijih u regionu i zasada jedini u Srbiji. Simbolično, prvi je pregledan prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra.

Prvom čoveku ove zdravstvene ustanove, rađena je dijagnostički pregled glave, a sama procedura trajala je nešto kraće od pola sata.

„Naravno da sam se, prvenstveno kao specijalista radiologije i subspecijalista neuroradiologije, a onda i kao direktor Kliničkog centra odlučio da ja budem taj prvi pacijent, jer je ovaj aparat, jačine čak tri Tesle, jedini u zemlji i tu je kod nas.- To će omogućiti, osim najsavrmenijeg pregleda, brži rad i naravno to, da verovatno do polovine iduće godine, liste čekanja za pacijente budu prošlost, istakao je direktor Radovanović.

To je samo delić onoga o čemu smo pričali i pre i na samom otvaranju, cilj je postignut, jer su, zahvaljujući pomoći čitave države, Niš i svi pacijenti koji gravitiraju ka nama, dobili mogućnost da budu lečeni istovetno kao u najprestižnijim bolnicama širom sveta.

Odmah nakon otvaranja nove zgrade, i 128- multislajsni skener stavljen je u upotrebu, te je u prethodna dva dana pregledano desetak pacijenata.

„Još u ponedeljak smo otpočeli rad i na tom aparatu, te smo prvog dana pregledali dva pacijenta, a evo danas radimo čitav dan i tako će biti i nadalje naravno, navodi Ivica Milošević, glavni radiloški tehničar KC Niš i dodaje da su sve kolege sa kojima godinama radi, uzbuđene i srećne što će imati prilike da rade na najmodernijoj opremi.

Podsećamo, novi aparat za magnetnu rezonancu plaćen je milion i šeststo hiljada evra.

Takođe pročitajte

IN MEMORIAM – Odlazak poslednjeg kavaljera

Umro je Velimir Conić-Kalemar (87), glumac-amater , koji je skoro 70 godina širio dobru energiju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.