utorak , maj 22 2018
Početna / KATEDRA / SCENA BEZ IMENA -Teatar improvizacije obojen humanošću

SCENA BEZ IMENA -Teatar improvizacije obojen humanošću

U sredu, 7. februara, u 21h glumci Akademskog pozorišta Studentskog Kulturnog Centra u Nišu zaigraće ponovo u sve popularnijoj formi improvizovanog teatra „Scena bez imena“.

Umesto karte, „ulaznica“ je dobrotvorni prilog, a prikupljena sredstva namenjena su lečenju sugrađanina Nenada Ristića.

„Scena bez imena“ osmišljena je po ugledu na britansko-amerčiki TV šou „Whose Line Is It Anyway“, a ono po čemu je ova forma posebna je to da glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike.

Nastup se sastoji od 10-15 igara, a u ovom teatru improvizacije učestvuju Jelena Stanković, Petar Ščepihin, Barbara Savić, Dušan Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Andrija Stojković, Jovana Đorđević, Nina Aritonović i Nikola Jovanović.

Prikupljeni dobrovoljni prilog će, ovoga puta, biti opredeljen za lečenje Nenada Ristića (35), koji boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Da bi se Nenad izlečio neophodno je presađivanje matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj.

Inače, ovakve interaktivne predstave na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a će se naći i 22. kao i 28. februara, kada će glumci takođe igrati za pomoć onima kojima je to potrebno. Broj mesta je ograničen.

Podsetimo, u toku januara „Scena bez imena“ igrana je dva puta, a sav prikupljeni dobrotvorni prilog od 15.460 dinara bio je namenjen lečenju trogodišnje Nikoline Ranđelović.

Takođe pročitajte

CIF čisti amfiteatar kod spomenika Šabanu Bajramoviću

Kampanja „CIF čisti Srbiju“, koju kompanija Unilever sprovodi petu godinu zaredom, nastavlja se u Nišu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *