nedelja , jul 22 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Saša Stanković – ponos Leskovca i Sofije

Saša Stanković – ponos Leskovca i Sofije

 Leskovčanin Saša Stanković, šef kuhinje u restoranu „Banković“ u Sofiji pobednik je takmičenja majstora roštilja „Miodrag Gligorijević Bure“ koje je 24.put održano u Leskovcu.

14215739_1035149819934730_1740701656_oTokom dvadeset i  sedme „Roštiljijade“ koja je održava od 29. avgusta do 4. septembra u centru Leskovca, u okviru pratećih dešavanja organizovana su tradicionalna takmičenja majstora roštilja. Takmičenje koje nosi naziv po najpoznatijem leskovačkog kuvaru  održano je  u restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu.14215251_1035147019935010_204781394_o
Ove godine je na takmičenju je učestvovalo 5 takmičara – majstora roštilja. Konkurencija bila izuzetno jaka a prikazano je izuzetno znanje i umeće tako da je tročlani žiri, činili su ga predsednik Rodoljub Čučulović, Grozda Stojanović i Vitomir Nikolić,  imao težak zadatak.
14139343_1035151133267932_178470774_o„Velika je čast pobediti u rodnom gradu  i poneti nagradu slavnog Dragija Bureta. Imao sam tremu jer su oko mene bili moji profesori od kojih sam učio osnovne stvari iz ovog posla, kaže pobednik Saša (30) koji već četiri godine radi u Sofiji. Pored ćevapa i pljeskavice spremao je za takmičenje i „punjene svinjske grudi“ i „pletenicu od slanine“. Njemu je pripao pobednički pehar ali i pregršt poljubaca devojke Vanje koja je iz Sofije došla da ga bodri na takmičenju.14203609_1035146099935102_417977505_o
„Kuvari iz Leskovca su veoma na ceni u Sloveniji i Bugarskoj jer imamo dobru školu ali i tradiciju. Nije isto kada Italijan sprema picu ili neko drugi. Tako je i sa roštiljem. Prosto se zna ko su najbolje roštiljdžije, kaže Saša.
14233756_1035151466601232_1248257038_o U kategoriji pripreme ćevapa:
1. mesto – Ivan Milenković, Resoran „DOO Koliba turs“, Leskovac
2. mesto – Goran Stamenković, Restoran „Zlatan trag“, Leskovac
3. mesto – Miljan Kocić, Restoran „Vila park“, Sofija, Republika Bugarska
 
U kategoriji pripreme pljeskavica:
1. mesto – Miljan Kocić, Restoran „Vila park“, Sofija, Republika Bugarska 
2. mesto – Ivan Milenković, Resoran „DOO Koliba turs“, Leskovac
3. mesto – Goran Živković, „Zlatan prag“, Leskovac
                                                                                   
            U kategoriji pripreme jela sa roštilja:
1. mesto – Goran Živković, „Zlatan prag“, Leskovac
2. mesto – Goran Stamenković, Restoran „Zlatan trag“, Leskovac
 

Takođe pročitajte

Sve o NASI iz prve ruke

Organizacija Connect Center organizuje predavanje Elizabet Blom, menadžera za tehničke operacije svemirskih letelica u NASA, pod nazivom„Pogled …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.