četvrtak , decembar 13 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Sarajevski VIVA film festival nagradio Ilketov dokumentarac

Sarajevski VIVA film festival nagradio Ilketov dokumentarac

Na sinoć završenom VIVA film festivalu religijskog, ekoloskog, turističkog i omladinskog filma u  Sarajevu, igrano – dokumentarni film KRiSTijan, Vlasotinčanina Nebojše Ilića dobio je specijalno priznanje za najbolji scenario.

Nagrada mu je pripala u konkurenciji 108 filmova iz 48 zemalja sveta.

Nekoliko dana pre VIVA festivala, drugi dokumentarno igrani film ovog autora, čuveni PUSTOOD, učestvovao na prvom u festivalu History film, u Rijeci, gde je bio jedini film sa prostora Balkana u zvaničnom takmičarskom programu.

„Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovali su filmovi u nezavisnoj produkciji, ali I dokumentarci velikih televizijskih kuća, kao što su BBC, Al Džazira, čak i jedan film kandidat za Oskara… Meni je učešće samo po sebi nagrada, ali razumem da se broje samo diplome, komentariše ovaj stvaralac.

KRiSTijan je priča o dečaku koji se od svojih godinu dana sa ocem takmičio u plivanju za krst na Bogojavljenje u Vlasotincu, a Pustood je dokumentarno igrani film o čuvenom Vlasotinčaninu Hristiforu Crniloviću, slikaru, etnografu I pedagogu koji je ostavio vredne zbirke narodnih predmeta koje se čuvaju u Etnografskom muzeju u Beogradu.

 

Takođe pročitajte

Poezija uživo sa Matijom Bećković

U okviru novog programa, „Poezija uživo“, u ponedeljak 17.decembra sa početkom u 19 sati, u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.