Treći Internacionalni gastro turisitički šampionat, koji je okupio oko 400 takmičara iz svih delova sveta, je završen ali je po organizaciji i izboru učesnika zadao domaći zadatak svima koji žele da organizuju slične događaje.
Najbolji kuvari iz 20 zemalja dobili su medalje i pehare.
Sud o tome ko je najbolji doneli su ljudi za koje se može reći da su priznati u svetu kulinarstva. Među svetski priznatim kuvarima u žiriju je i bio i čuveni Stevo Karapandža.
Organizator šampionata je Udruženje ugostitelja i turističkih poslenika Niš.
Takmičenje u spremanju jela na moderan način do 23 godine
MILOŠ TOTOVIĆ – KRAGUJEVAC
Takmičenje u spremanju jela na moderan način do 23 do 100 godina godine
DENIS ČRLENJAK – HRVATSKA
Takmičenje u spremanju jela od ribe, riblje čorbe, ribljeg paprikaša
VLADO NOVOSELAC – SLOVENIJA
Takmičenje u spremanju jela nacionalne kuhinje
RESTORAN PREZIDENT LUX
Takmičenje u spremanju jela sa roštilja MRNJAK PIROT
Takmičenje u pripremanju pice na klasičan način,kreativni i alternativni
KOSTAS ZIABROS GRČKA
Takmičenje flambera- spremanje jela pred gostom
OVIDIU CHEABAC – RUMUNIJA
NAJBOLJI RESTORAN
JUG RESTORAN ĐEVĐELIJA
NAJBOLJI KUVAR
BOBAN SIMOVSKI
PRVO MESTO U KATEGORIJI VISOKIH ŠKOLA
VISOKA POSLOVNA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ESKOVAC
NAJBOLJA UGOSTITELJSKO TURISTIČKA ŠKOLA
UGOSTITELJSKO TURISTIČKA ŠKOLA ESKOVAC
ZLATNI TANJIR ZA KVALITET
PICERIJA PRVA MAMA ROSA – PIROT SONJA STOJANOVIĆ