utorak , februar 19 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / ROŠTILJIJADA – Ispekli pljeskavicu od 65 kilograma

ROŠTILJIJADA – Ispekli pljeskavicu od 65 kilograma

Roštiljdžije Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Bojan Živković iz restorana „Koliba“ nadmašili su večeras svoj prošlogodišnji rekord za dva kilograma.

„Ginisovka“ je pre pečenja težila 65 kilograma, prečnik 191 cm, a debljina 2,6 cm. Nakon pečenja prečnik je bio 158, a debljina je ostala ista. Vreme pečenja je bilo 40 minut

„Sigurno može da bude još veća pljeskavica, samo mora malo da se premontiraju roštilji. Sada su nam malo „izmrdali“, nisu bili dobro iznevelisani. Malo smo se „oznojili“, čak i uplašili da pljeskavicu nećemo moći da navučemo sa roštilja, ali se sve srećno završilo. Ostaje i žal što ove rezultate nikako da verifikuje i Ginis sa svojim rekordima, ali to je na nekom drugom da odradi. Mi ćemo naredne godine sigurno opet da probamo i najavljujemo još veću pljeskavicu, kažu rekorderi.

Čitav proces nadlegao je žiri  u sastavu Milijan Stojanić, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije,  Zoran Mirašević,  predsednik Udruženja turističkih i ugostiteljskih poslenika grada Niša, Ančica Dimitrijević – zamenik  predsednika udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš i profesor Slaviša Milošević.

Po tradiciji, nakon proglašenja zvaničnog rezultata Ginisovka je isečena i podeljena okupljanim građanimna koji su pratili njeno pravljenje.

foto Siniša Dimitrijević

Takođe pročitajte

Sreću čine male stvari!!!

Uz parole „Obojimo svet bojama radosti!“  i „Sreću čine male stvari!“ udruženje „Vlasinska vila“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.