ponedeljak , februar 18 2019
Početna / BIZNIS / Reka Rastavnica donosi Vlasotinčanima bolje vodosnabdevanje

Reka Rastavnica donosi Vlasotinčanima bolje vodosnabdevanje

Radovi na uvođenju reke Rastavnice u vodozahvat su završeni i očekujemo da u roku od mesec dana, kroz objedinjenu proceduru, dobijemo sve potrebne dozvole i saglasnosti za korišćenje dela ove reke za vodosnabdevanje Vlasotinca i okoline – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

On dodaje da će uvođenjem u sistem ove reke, Vlasotince skoro 6 meseci imati izvorsku vodu za preradu,  uz vrlo malu potrošnju hemikalija. Vlasotinčani već više od 20 godina imaju problem sa nedostatkom pijaće vode prilikom obilnih kiša jer se u tom periodu Vlasina zamuti i fabrika vode ne može da je preradi za upotrebu.

Recimo u decembru prošle godine smo imali tri puta prekid u vodosnabdevanju, građani su šest dana bili bez vode, uz cisterne, kasniju proveru higijenske ispravnosti vode i ostale procedure koje prate prekide u snabdevanju vodom – podseća Ilić.

Što se ostalih mesta tiče, Ilić kaže da je prošle godine prvi put snabdeveno vodom na adekvatan način  visinsko naselje Kamenica i to pomoću kratke intervencije na samoj fabrici vode.

„Trenutno su u toku radovi u MZ Orašje gde ćemo vodu sa hidroforskog postrojenja da prebacimo u rezervoar od 100 metara kubnih, da uredimo vodosnabdevanje i da smanjimo gubitke jer i tamo ima problema – preko dana je manji pritisak, pa i nestašica vode, a uveče veći pritisak – kaže Ilić.

Od blizu 30.000 žitelja vlasotinačke opštine, vodom iz JKP Vodovod snabdeva se 21.000 stanovnika. Bez nje su I dalje brdsko-planinska mesta, za koja Ilić kaže da je u planu rešenje koje će im obezbediti trajno vodosnabdevanje.

Takođe pročitajte

Timberland i NBA u zajedničkoj misiji

Prestižni modni brend Timberland i NBA pozivaju sve ljubitelje sporta da iskažu svoj stil ove …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.