utorak , februar 19 2019
Početna / ZANIMLJIVOSTI / Reciklirani „leptirići“ i „cvetići“ od pocepanog unihopa

Reciklirani „leptirići“ i „cvetići“ od pocepanog unihopa

Žaklina Maca Miljković iz leskovačkog neformalnog udruženja RecyclArtija već 15 godina stvara korisne i ukrasne predmete od onoga što je za većinu neupotrebljivo.

Žaklina veli da je neverovatno šta se sve može napraviti od starih novina, kutija, pregorelih sijalica, iskorišćene plastične ambalaze i pocepanog unihopa.

Jedna od jednostavnijih kreacija su leptirići ili cvetići od pocepanog unihopa.

Za izradu leptirića i cvetova od unihopa potrebno je: žica, unihop i konac (materijal) i klešta za sečenje i savijanje žice i makaze (alat).leptiri potreban materijal i pribor

Žica se iseče i savije u omču, a unihop se isecka na kvadratice, koji mogu da se nategnu preko omče.

leptiri postupak izradeKad se unihop lepo nategne preko omče, čvrsto se veže koncem i odseče se višak.

Saviti „krilce“ u željeni oblik.

leptiri unihop i žicaSpojiti slobodne krajeve žice u oblik leptira, ili cveta, uvrtanjem žice i dekorisati po želji.leptiri postupak unihop i žica

Ukoliko želite da podržite rad ove grupe, čiji su osnivači Žaklina i njena ćerka Doroteja, lajkujte njihovu FB stranicu https://www.facebook.com/recyclartija/ i zapratite ih na Twiteru https://twitter.com/RecyclArtija.

Time ćete podržati njihov projekat sa kojim su konkurisali za “Superste” nagradu.

“Okupili smo finu ekipu entuzijasta i ljubitelja životinja, umetnika i kreativaca. Cilj nam je menjanje svesti kod dece i mladih po svim pitanjima koji se tiču čuvanja životne sredine, reciklaže i brige o životinjama. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su mladi zainteresovani, samo, za razliku od rijalitija i drugog smeća, ove teme su zapostavljene u medijima, školama, porodici, kaže Žaklina.

 

Ovaj tekst je urađen u okviru projekta „Vredne ruke hrane dom“ koji je sufinansirao Grad Leskovac.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Sreću čine male stvari!!!

Uz parole „Obojimo svet bojama radosti!“  i „Sreću čine male stvari!“ udruženje „Vlasinska vila“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.