nedelja , februar 17 2019
Početna / BIZNIS / Razmena nastave i nauke između Tuzle i Niša

Razmena nastave i nauke između Tuzle i Niša

Saradnja koja je započela pre dve godine ozvaničena je potpisiavanjem Sporazuma o saradnji između dva fakulteta iz Niša i Tuzle koji školuju buduće ekonomiste.

nis tuzla ekonomski fakultetSporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu prof.dr Jadranka Đurović Todorović i dekan tuzlanskog Ekonomskog fakulteta prof.dr Safet Kozarević. Vrata ove saradnje otvorio je profesor dr Sreten Ćuzović sa Ekonomskog fakulteta koji je učestvovao na međunarodnom naučnom skupu koji je 2014.godine organizovan u Tuzli.

Očekuje se da ovo partnerstvo  doprinese poboljašanju nastavnog i naučnog procesa kroz veću mobilnost i otvorenost prema novim saznanjima, istakli su potpisnici Sporazuma i naglasili da je to u skladu i sa Erazmus Plus programom koji finansira Evropska Unija.

nis tuzla saradnja ekonomski fakulteti„Pored zajedničkog učešća na projektima EU možemo i međusobno razmenjivati nastavni kadar što će studentima dati priliku da prošire svoja znanja, kazao je dekan Kozarević koji je u Niš doputovao sa svojim saradnikom, prof.dr Bahrijom Umihanićem. Oni su naveli da se na Univerzitetu u Tuzli školuje 15000 studenata a da od toga ekonomiju studira njih dve hiljade.

Dekanica niškog fakulteta navela da će razmena funkcionisati na bazi reciprociteta i da će i studenti moći da po jedan semestar odslušaju u Tuzli, odnosno Nišu.

Takođe pročitajte

Majka Vinka – jedino i najveće bogatstvo su deca

„Poželeo sam uspomenu sa njom i kada sam kleknuo pored nje da se slikamo zagrlila …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.