utorak , jun 19 2018
Početna / BIZNIS / RADNIČKE KANTINE – da nam živi, živi sarma

RADNIČKE KANTINE – da nam živi, živi sarma

Po enterijeru ni nalik radničkim menzama u „srećna socijalistička vremena“  kada je radnička klasa bila „vladajuća“  ali je i u današnjim tranzicionim kantinama ako ništa drugo hrana jednako ukusna.

U okviru kompanije Leoni Srbija postojI kantina u kojoj je zaposlenima na raspolaganju široka ponuda proizvoda i jela za kvalitetan obrok. Pored velikog izbora peciva zaposlenima su na raspolaganju nekoliko vrsta omleta, jela sa roštilja a za ljubitelje slatkog obroka palačinke sa različitim nadevima. U ponudi kantine je i blizu 30 vrsta kuvanih jela a meniji se svakodnevno menjaju (pasulj, mućkalica, ćufte, punjene paprike i slično). Da bi obrok bio potpun, zaposleni imaju na raspolaganju širok izbor sezonskih salata, gotove kafe i čaja. Pored toga, imaju mogućnost za samostalno pripremanje sendviča, jer u ponudi kantine je i veliki izbor suhomesnatih proizvoda.
„Svakodnevno osluškujemo želje i predloge naših konzumenata pa smo u skladu sa tim spremni za uvođenje novih jela”, kaže Boško Joksimović, šef kuhinje.
„Filip Moris“ u Nišu, poseduje sopstveni restoran koji svakoga dana pripremi i serivra između 600 i 650 obroka u tri smene. O restoranu koji radi 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, brine menadžerka restorana Tatjana Uljmanski, inženjer prehrambene tehnologije.
Jelovnik restorana u potpunosti je prilagođen dnevnim potrebama zaposlenih za unosom određenog broja kalorija, kao i za raznovrsnošću ishrane. U pogledu raznovrsnosti, uspevamo da svakodnevno pripremimo dovoljan broj različitih obroka sa mesom kao i adekvatan broj vegetarijanskih obroka. U tom smislu, našim korisnicima je dostupan i Salad Bar u kome se serviraju salate, a za sladokusce svakodnevno pripremamo šest različitih vrsta kolača.
Restoran poseduje standarde ISO 2200 i HACCP, što omogućava da i u pogledu ishrane budu zadovoljeni standardi i vrednosti Kompanije Philip Morris International, inkluzivnost i poštovanje različitosti svih zaposlenih.
Kako bi se zaposlenima približile kulture i navike brojnih kolega koji dolaze iz stranih zemalja jednom mesečno organizujemo tematske dane nacionalnih kuhinja Italije, Meksika, Turske, Poljske itd. Posebnu draž ovim tematskim danima daje, ne samo izmena u jelovniku i navikama u ishrani, već i poseban kolorit koji tada pravimo promovišući kulture ovih zemalja.
Glavni kuvar, Olivera Dimitrijević, brine da kvalitet obroka ostane na visokom nivou.
„Hrana se priprema po strogo utvrđenim normativima i u najsavremenijim sanitarno-tehničkim uslovima, tako da prava na grešku nemamo. Kada bismo napravili i najmanji propust u pogledu kvaliteta, naši korisnici bi nam to jasno stavili do znanja.

Takođe pročitajte

Višnjama protiv bolova

Neverovatnih 15 do 20 višanja dnevno deluje protivupalno odnosno ima isto dejstvo kao da ste …

Jedan komentar

  1. menza je ful! kakva je nasa bila u carapari ©zele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.