ponedeljak , decembar 10 2018
Početna / MODA / Pustovani kaputi putuju za Njujork

Pustovani kaputi putuju za Njujork

Filcovanjem ili pustovanjem vune sestre Kristina i Ana Stanković bave se već šest godina a od jeseni zajedno sa kreatorkom Milenom Milenković planiraju proboj na američko tržište.

Kaputi koje će kreirati Milena a detaljima od vune obogatiti sestre Stanković biće izloženi u jednom modnom studiju u Njujorku.

kaput vuna nisInače, odevne predmete i nakit kojom Krisitina i Ana izrađuje mogu se kupiti u salonu “Frida koncept store” u centru Niša koji više podseća na umetnički galeriju nego na trgovinu.

“Veoma je zahtevno ali i zanimljivo raditi sa vunom. Prvo, do nje se teško dolazi jer malo ko gaji ovce. Uglavnom iz uvoza. Zatim se vuna pere i boji a tek onda kreće filcovanje. Postoje više tehnika a mi koristimo specijalnu iglu. Ubadanjem vuna se ubacuje u material i dobija željeni oblik i izgled, otkrivaju nam sestre koje su ovu tehniku naučile od majke.

kaput pustovanjeZa jedan prsluk potrebno je raditi najmanje nedelju dana po tri, četiri sata.

“Naše kreacije kupuju umetničke duše, ljudi poput nas. Tržište nam je uglavnom u Beogradu jer ne može svako da ih priušti, kažu sestre koje puno očekuju od saradnje sa Milenom Milenković. Od jeseni će Njujorčani moći da kupuju njihove kapute rađene ovom tehnikom.

kaput frida prslukInače, posećuju sajmove i bazare u zemlji i inostanstvu. Poslednji na koji su bile je Međunarodna izložba ručnih radova i kolekcija u Vojvodini a septembra planiraju posetu Budimpešti.

https://www.facebook.com/Frida-Concept-Store-248441743695/?fref=ts

Takođe pročitajte

Beogradski sajam venčanja nudi lek protiv stresa mladenaca

Poput svojevrsnog antistres vodiča za buduće mladence, Belgrade Wedding Show sa svojim mnogobrojnim izlagačima i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.