četvrtak , februar 21 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Prvi put u Nišu – Festival zanatskog piva

Prvi put u Nišu – Festival zanatskog piva

Konačno će i ljubitelji craft piva na jugu Srbije moći da uživaju u svom omiljenom napitku i to 9. i 10. septembra u dvorištu niške Banovine.Po prvi put održaće se  Festival zanatskog piva u organizaciji Ministarstvo Beer Bar koji će predstaviti desetak eminentnih srpskih craft pivara.

festivalKABINET kao predvodnik craft revolucije u Srbiji je nezaobilazan na ovakvim događajima i najavio je i neka iznenađenja pored njihove zaista sjajne standardne ponude.

THE BLACK TURTLE će Nišu predstaviti svoje standarde uključujući i čuvenu borovnicu.

Hornet IPA iz CROW pivare će u Nišu imati svoju srpsku premijeru a tu će biti i Gecko i Sunshine koji su Nišlijama već dobro poznati. ZEBREW dolazi sa novim slatkišom koji su nazvali Sansho a jedan od specijaliteta festivala biće kolaboracija Crow i Zebrew pivara koja je izrodila Open Saison.

TRON u Niš donosi njihov novi stout All On Black i fantastični Skiper a KAŠ svoje miljenike, Kašablanku, Firefighter i L’Grr! Nišlije već vole Bandiera Rossa red ale a RAZBEERBRIGA će ih naterati da zavole i Škripu.

KORS će na točilici imati pšenični Laraha a za one koji vole američke stilove tu su Grizzly i Korsar. Puleni beogradske DOGME, Svetionik i Hoptopod se po prvi put toče u Nišu kao  i čeda najmlađe srpske pivare JUŽNI VEPAR, njihovi Svarog i Perun.

„I to nije sve. Uz pivo uvek idu još dve stvari, dobra klopa i dobra muzika. Biće sjajnih pasti iz „Dva Puta Dva pasta“ bara i austrijskih kobaja iz „Ministarstva“. Oba dana posetioce očekuje i bogat muzički program. U petak nastupaju „Hazel Purple“, „Skupština“ i „DJ Ceka“ a u subotu Skupština (drugi set), „Slide Ride“ i DJ Funky Junkie, najavljuju organizatori.

Festivalske kapije se oba dana otvaraju u 16 časova a zatvaraju u jedan sat posle ponoći.

Takođe pročitajte

Iskoristite svetski dan turističkih vodiča na najbolji način

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča Udruženje turističkih vodiča Niš organizuju besplatna razgledanja Niša i okoline …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.