četvrtak , februar 22 2018
Action Coin
Početna / ZDRAVLJE / GLJIVE / Provereni recept za mariniranje pečuraka

Provereni recept za mariniranje pečuraka

Cenjeni šumski plodovi najbolji su sveži ali pošto nisu uvek dostupni način da se sačuvaju može biti sušenje ili mariniranje a time se ovih dana uveliko bavi poznati vlastinački ugositelj Bratislav Mitrović.

gljive u salamuruGosti u njegovom etno restoranu „Zavičaj“ inače imaju privilegiju da jedu domaće proizvode a pečurke su samo jedna od ponuda.

Bratislav nije samo vrsni poznavalac gljiva već je neko ko uživa i dok ih sprema. Uspeli smo da od njega „ukrademo“ recept a vi ga prilagodite svom ukusu i potrebama.

vrganjiPotrebna je voda, sirće, so, šećer, biber u zrnu, lovor, mirođija, zejtin. Sve to pomešati u 1,5 litara vode što je dovoljno za četiri kilograma svežih pečuraka.

„Marinadu staviti da proključa i ponovo proveriti ukus jer zaista nemam tačne mere nego „odokativno“. Kad proključa ubaciti očišćene pečurke da se kuvaju još pet minuta. Skoniti sa vatre, poređati pečurke u tegle i nalivit marinadom u kojoj su se kuvale. Mogu se tako čuvati par meseci i odlične su kao meze,  koji ovih dana uveliko sprema nove količine mariniranih lisičara, belih kozjača i vrganja.

 

Takođe pročitajte

Četiri iznenađujuće stvari koje se dogode vašem telu kad unosite malo ugljenih hidrata

Kad pokušavate da ,,skinete’’ par kilograma, jedna od mogućih strategija je smanjenje unosa ugljenih hidrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *