petak , januar 18 2019
Početna / KATEDRA / PROTECTA – Teatrom protiv diskriminacija

PROTECTA – Teatrom protiv diskriminacija

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA najavljuje početak realizacije projekta „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“. Projekat su predstavili Dejan Milošević, direktor PROTECTA-e i Milan Mijović, koordinator projekta. Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2018. godinu.

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu septembar – decembar 2018. godine, na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju, vođenju i učestvovanju u forum teatru. Ciljevi projekta su usmereni ka „unapređenju bezbednosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv diskriminacije i predrasuda, podsticaju na aktivizam za direktno učestvovanje u rešavanju problema i upoznavanju sa bezbedonosnim izazovima i posledicama diskriminacije osoba sa invaliditetom“.

„Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, diskriminaciji osoba sa invaliditetom i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, najavili su sagovornici.

Takođe pročitajte

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.