četvrtak , novembar 15 2018
Početna / BIZNIS / Projekat za srednjoškolce – „EU pregovori na jeziku mladih“

Projekat za srednjoškolce – „EU pregovori na jeziku mladih“

Mladi ambasadori pozivaju srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara da učestvuju u projektu “EU pregovori na jeziku mladih“ .

Ovaj projekat ima za cilj da se direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji neposredno približi mladima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru pregovarački proces i njegovu važnost, kao i značaj integracije Srbije sa Evropskom unijom.

Putem ovog poziva biće izabrano 35 srednjoškolaca iz Niša, Kruševca i Novog Pazara koji će se putem intenzivne edukacije na Kopaoniku 25. i 26. avgusta upoznati sa funkcionisanjem Evropske unije i pregovaračkim procesom. Nakon toga, uz podršku mentora, svaki od učesnika će istraživati po jedno pregovaračko poglavlje i pripremiti tekst o tome. Od prikupljenog materijala biće izrađena publikacija, a o pregovaračkim poglavljima će se sa mladima razgovarati putem javnih događaja, internet kampanje i u srednjim školama u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru.

ROK ZA PRIJAVLjIVANjE JE 15.08.2018. GODINE.
Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na linku https://goo.gl/JmUfMy

Od prijavljenih učesnika se očekuje da mogu da učestvuju u svim aktivnostima projekta – edukacija na planini Kopaonik 25-26.08. avgusta istraživački proces, javni događaji u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru u oktobru i novembru, predstavljanje rezultata projekta vršnjacima u srednjoj školi, kao i da mogu da prate predavanja ne engleskom jeziku.

Projekat „EU pregovori na jeziku mladih“ se finansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstvo za evropske integracije.

Takođe pročitajte

Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

Serbia Fashion Week je dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Design & Creativity Week …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.